nlc.hu
Aktuális

Malin élő gyerekek oktatására költi nyereményét egy tánctanár

Százezer dollárt nyert egy sorsjeggyel, tantermeket építene a Maliban élő gyerekeknek

Souleymane Sana nem szeretné, ha a régi hagyományok nyomtalanul eltűnnének, ezért is támogatja a fiatalabb generációt.

Souleymane Sana, a 39 éves észak-karolinai tánctanár Maliból származik, és mivel szeretett volna segíteni a szülőföldjén élő gyerekeken, vásárolt egy sorsjegyet, és nagy szerencséje volt, nyert is 100 ezer dollárt

A férfi létrehozott egy nonprofit szervezetet, a Kono Gnaga nevű szervezet küldetése, hogy megismertesse a fiatalokkal a hagyományos mali tánc- és zeneművészetet.

Imádok táncolni, és szeretném, ha a Maliban élő gyerekek is megszeretnék. Úgy vélem, hogy a kultúra és az oktatás együtt jár” – nyilatkozta Souleymane Sana, aki reméli, hogy a fiatalabb generációk életben tartják majd a hagyományokat, nem hagyják, hogy őseik kultúrája a múlt homályába vesszen. 

 

Souleymane Sana nyereményével

Fotó: NC Education Lottery

Amellett, hogy Sane hagyományos mali táncórákat tart az Egyesült Államokban, amikor lehetősége nyílik rá, szülővárosába, Bamakóba utazik, hogy a helyi gyerekeknek is átadhassa tudását.

Jelenleg azonban nincs megfelelő hely erre, az órákat sokszor a szabadban tartják, és az a terv, hogy a nyereményéből épít majd egy művészeti központot. „Mindent megteszek, hogy minél több tanterem épülhessen a gyerekeknek. Ez az, ami igazán boldoggá tesz” – tette hozzá.

So many great moments at our fundraising kickoff event in Raleigh, NC! All focus is now on Giving Tuesday November 29th…

Posted by Kono Gnaga on Monday, 21 November 2022

(via My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top