nlc.hu
Aktuális

Elizabeth Holmes börtönbüntetés szabályszegés

Erdei tábornak néz ki a börtön, ahol Elizabeth Holmes a 11 éves büntetését megkezdte

A fehérgalléros bűnözők számára még a börtön is egészen mást jelent, mint egy átlagpolgárnak. Holmes azonban így is megszegte a szabályokat már most.
Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmesot az évtized legnagyobb csalójaként is emlegethetnénk. A techguru hosszú éveken át hitegette a befektetőit azzal, hogy egy orvosi tudományos áttörés küszöbén van, miközben csak a pénzt húzta ki a háttéremberek zsebéből. A Theranos alapítóját felelősségre vonták és elítélték, és április 27-én kellett volna börtönbe vonulnia, hogy 11 éves büntetését letöltse, azonban csak a múlt héten vonult be a rácsok mögé.

Bár a börtön korántsem nyújtja azt az életszínvonalat, amihez a Szilícium-völgyben hozzászokott, panaszra nem lehet oka. A helyszín inkább egy erdei táborra hasonlít, nem pedig egy szigorúan őrzött büntetés-végrehajtási intézetre.

A texasi Bryan szövetségi börtöntábor egy alacsony biztonsági fokú börtön, amely jellemzően alacsony szintű bűnözők és fehérgalléros bűnözők számára készült. A The Wall Street Journal korábban bebörtönzött személyekre hivatkozva azt derítette ki, hogy a tábor cellái emeletes ágyakkal, asztallal, összecsukható székekkel és szekrényekkel vannak berendezve. A hely kézikönyve szerint a fogvatartottak felelősek a terük tisztán tartásáért és fertőtlenítéséért, az ágyaik megvetéséért, a szoba padlójának felsöpréséért és felmosásáért, valamint a szemét kihordásáért. Szintén ebben jegyzik a havi időkeretet, melynek keretein belül meghatározott időben e-mailben, telefonon és videohívásokon keresztül kommunikálhatnak szeretteikkel, és engedélyezik a családi látogatásokat is.

Holmes egyébként már börtönbe vonulása ötödik napján megszegte az itt leírtakat, ugyanis a férje, Billy Evans ujjait szorongatta, ami szigorúan tilos. Az esetről fotós bizonyíték készült, mutatjuk!

Elizabeth Holmes családi látogatás a börtönben
Megnézem
Összes kép (6)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top