nlc.hu
Aktuális

Egy 33 éves nő 13 éve fiúnak adta ki magát

Egy hátborzongató történet, amiből film is készült: egy felnőtt nő, aki 13 éves fiúnak adta ki magát

Kevesen tudják, hogy a 2009-es Az árva című filmnek igaz történet az alapja, ami 2007-ben játszódott le Csehországban. A történet főszereplője: Barbora Skrlova, egy felnőtt nő, aki 13 éves fiúnak adta ki magát.

Ám Skrlova valójában egy 33 éves nő volt, aki menekült a rendőrség elől, amely egy csehországi gyermekbántalmazási ügyben nyomozott.

Az ügy egy szektával volt kapcsolatos, amelyet gyermekek bántalmazásával gyanúsítottak, és a rendőrség egy brnói házban tartott házkutatást, ahol egy bántalmazott nyolcéves fiút, két felnőtt nőt és egy 13 éves lányt találtak.

barbora skrlova

Barbora Skrlova (Fotó: Facebook)

Kiderült, hogy a tinédzser Skrlova volt, aki kamasznak adta ki magát, és Norvégiába menekült. Ott 13 éves fiúnak tettetve magát, a hatóságok szerint Skrlova lekötötte a mellét és leborotválta a fejét. Amikor „Adam” hirtelen eltűnt egy oslói gyermekotthonból, a rendőrség országos szintű keresést indított az eltűnt gyermek után, és a nyomok végül a Tromsoe sarkvidéki városban található Skrlovához vezettek.

Kiderült, hogy az úgynevezett eltűnt tinédzser egy 33 éves nő volt

– közölte a norvég rendőrség.

Ingjerd Eriksen, az oslói Marienlyst iskola igazgatója, ahol Skrlova diák volt, a Dagbladetnek elmondta, hogy visszatekintve furcsa volt a fiú viselkedése, de betudták annak, hogy kamasz.

Árva cím film plakátja.

Az Árva című film (Fotó: IMDB)

Az eset még hátborzongatóbbá válik annak a gyermekbántalmazási nyomozásnak a fényében, amely elől Skrlova menekült.

A LadBible azt írja, hogy a nyolcéves Ondrejt saját édesanyja, Klara Mauerova zárta be és láncolta be csehországi otthona pincéjébe. Mauerova 2008-ban a bíróság előtt megjelent, és elismerte, hogy bántalmazta Ondrejt és 10 éves bátyját, Jakubot, de azt állította, hogy húga, Katerina és Skrlova manipulálta őt. Mindhárman a Grál Mozgalom nevű szektához tartoztak, amelynek világszerte vannak követői.

Úgy vélik, hogy Mauerova a főiskolán folytatott pedagógiai tanulmányai során találkozott Skrlovával, Skrlova pedig egy „Anicka” nevű fiatal lányként mutatkozott be, mondván, hogy nincs hol laknia. Mauerova hazavitte a lányt, ahol két fiával és nővérével élt, és örökbe fogadta Skrlovát.

A bíróság meghallgatta azokat az állításokat, amelyek szerint a rokonok részben megnyúzták Ondrejt, majd megették a nyers emberi húst. A testvérek azt is elmondták, hogy anyjuk és más rokonok cigarettát nyomtak a csupasz bőrükre, övvel korbácsolták őket, és megpróbálták vízbe fojtani őket.

Skrlovát öt év börtönbüntetésre ítélték, de a büntetés felének letöltése után szabadon engedték, miután ügyvédje azzal érvelt, hogy a pszichés állapota megromlott. Azzal is megvádolták, hogy egy gyermekotthonban megtévesztette az ott dolgozókat, de ártatlannak találták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top