nlc.hu
Aktuális

Fuldokolhatnak az emberek a füsttől

New Yorkot is beborította a kanadai erdőtűz füstje

Az kanadai erdőtüzek miatt, Kanada keleti felében és az Egyesült Államok keleti partvidékén szinte már fuldokolnak az emberek a füsttől. Az eget teljesen beborította a füst, így egy narancsos köd lepte el a városokat.

Az előrejelzések szerint egész héten fuldokolhatnak Kanada keleti felében és az Egyesült Államok keleti partvidékén – írja a 444.

2023. június 7-én a New York-i égbolt ködös látképe a rossz levegőminőség miatt a kanadai erdőtüzek füstje miatt, amelyet a szél hozott be.

2023. június 7-én a New York-i égbolt ködös látképe a rossz levegőminőség és a kanadai erdőtüzek füstje miatt, amelyet a szél hozott be (Fotó: Lev Radin/Getty Images)

A Quebec tartomány északi részén kialakult erdőtüzek füstje még Washingtonba is elért, ami 17 órányi autóútra van a tartománytól. Az ég teljesen elhomályosult. Ennek oka, hogy egy állóciklon határozza meg az északi partvidék időjárását, az erős szeleknek köszönhető, hogy a füst nem tud elosztódni. A nagy sebességű légáramlás miatt a földközelben marad.

A füst szinte teljesen beborította az Egyesült Államok északkeleti részét, köztük New Yorkot is, azonban pár keleti nagyváros sem maradt ki a listából, Philadelphiát és Baltimore-t is elhomályosította a hatalmas „füstfelhő”. New Yorkban azt ajánlották a lakosoknak, hogy mindenki maradjon otthon és zárja be az ablakokat. 

 

Az állóciklon az előrejelzések szerint pénteken már eloszolhat, azonban továbbra sem lehetnek biztonságban az emberek, hiszen még csak most kezdődik az erdőtüzek szezonja.

Az egyik felhasználó TikTokon is megosztotta a jelenleg uralkodó állapotokat. A videón jól látható, ahogyan beborítja a várost a narancsos köd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top