nlc.hu
Aktuális

Perelnek a szigetvári lakosok az ihatatlan víz miatt

Perelnek a szigetvári lakosok, amiért közel egy éve ihatatlan az ivóvíz

Perelnek a szigetvári lakosok, amiért egy éve ihatatlan az ivóvíz. Egy állami beruházás keretein belül rendszerfrissítést végeztek a hálózaton, azonban csak még rosszabb lett a helyzet.

Nagyjából 5000 szigetvári lakosnak kell szembesülnie közel egy éve azzal, hogy a nyugati városrészben ihatatlan az ivóvíz – írja az ATV. A hálózaton rendszerfrissítést végeztek egy állami beruházás keretében. Ez idő óta a víz zavaros és büdös, ezért a lakosok úgy döntöttek, hogy perelnek. 

vízcsapból vízcsepp

Változhat a csapvíz ára (Fotó: Pexels.com)

Nem bicskanyitogató, hanem le kell köpni, aki ezt megengedi

– mondta egy férfi az ATV Híradó riportjában. 

A lakosok kénytelenek 11 hónapja lajtos kocsiból hozni a vizet, amiért 300-400 métert kell gyalogolniuk. A beruházástól azt várták, hogy európai szintű lesz a víz minősége, de csak még rosszabb lett. 

Nagyon bűzös, kellemetlen szaga van, ezt lehet mondani az ivóvízre és nagyon rossz színe van, minden sárga lesz tőle

– mondta az egyik szigetvári lakos, Bencsik Istvánné.

Pogács Anna önkormányzati képviselő elmondása alapján vannak kezdeményezések, hogy egy pertársaságot hoznak létre, illetve más módon is kifejeznék az elégedetlenségüket. 

Az üggyel kapcsolatban Vass Péter polgármester is megszólalt, elmondta, hogy állami beruházás volt, majd hozzátette: „Az én asztalra csapásom addig terjedhet, amihez jogosítványom van”.

Továbbá kiemelte, hogy a próbaidő 8 hónapja tart és csak akkor fogja jóváhagyni a teljesítést, ha egy független labor igazolja, hogy iható a víz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top