nlc.hu
Aktuális

Orvosi sóoldat helyett fertőtlenítőszer került a testébe

Meghalt egy nő, mert a műtét során sóoldat helyett fertőtlenítőszer került a hasüregébe

Orvosi sóoldat helyett fertőtlenítőszer került egy 42 éves nő hasüregébe a műtét közben. Az ügyészség szerint két műtőssegéd és egy orvos a felelős a nő haláláért.

Két műtőssegéd és egy orvos állt a bíróság elé. Az ügyészség szerint ők a felelősek egy 42 éves nő haláláért, aki 3 éve került a szigetvári kórház nőgyógyászati osztályára, amikor műteni kell – számolt be róla az RTL Híradó

Az előkészületekkel a két segédet bízták meg. A műtétet megelőző nap az egyik kollégájuk megkérte őket, hogy vigyenek fel fertőtlenítőszert a műtőbe, azonban a raktárban csak nagy kannában volt, ezért megoldásképpen egy kis palackba töltötték a szert. A palackban korábban sóoldat volt, így az üveg feliratán is ez szerepelt. A műtét előtt másik üvegbe szerették volna tölteni, de elfelejtették.

A műtét során az orvosnak sóoldatra volt szüksége, de a vegyszerrel teli palackot vitték be, így sóoldat helyett fertőtlenítőszer került a beteg hasüregébe. A vád szerint az orvos a beavatkozás után észrevette a hibát, de ennek ellenére sem jelezte.

Egy orvos éppen a betegét operálja

A fotó illusztráció (Fotó: Pexels)

Az ügyész abban az esetben, ha a vádlottak beismerték volna a bűnösségüket, másfél év börtönbüntetést szabott volna ki, azonban csak az egyik műtőssegéd ismerte be a tettét. Kollégája és társa tagadta a vádakat. Egyelőre még nem született ítélet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top