Aktuális

Haldokló tömegek: megrázó videó érkezett a bergamói kórházból

A brit Sky News forgatócsoportja bejutott a lombardiai tartományban található Bergamo központi kórházába, ahonnan egy olyan 5 perces riportot készítettek a koronavírus elleni küzdelemről és a betegekről, amelyre nincsenek szavak.

A Lombardia tartományban található Bergamo az olaszországi koronavírus-járvány gócpontja. Itt, a helyi kórházban forgatott videót a Sky News stábja, amelyen többek között lélegeztetőgépre kapcsolt haldokló emberek tömege látható, miközben a kórtermek és a folyosók is tele vannak koronavírussal fertőzött betegekkel.

Az orvosok és ápolók időközben emberfeletti küzdelmet vívnak a járvánnyal. Azt nyilatkozták a stábnak, hogy folyamatosan döntéseket kell hozniuk, hogy a fertőzöttek közül kiket tudnak megmenteni. A válságos helyzet részben amiatt alakult ki, hogy naponta 50-60 új, súlyos állapotú koronavírusos beteget visznek be hozzájuk, ezzel pedig már nem tudnak lépést tartani, hiába van szó a térség egyik legjobban felszerelt egészségügyi intézményéről.

(via hvg.hu)

Még több koronavírussal folytatott emberfeletti küzdelem: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top