Aktuális

„Készüljenek a legrosszabbra” – ezt üzeni a magyaroknak egy olasz orvos

Marco Vergano egy torinói kórházban dolgozik, ahol egy hete még 40 beteg volt lélegeztetőgépen, most viszont már 200 van.

„Az elmúlt két hétben napi 16 órában dolgoztam. Nagyon fáradt vagyok. Maximum napi négy órát pihenek” – mondta az Indexnek a San Giovanni Bosco Hospitalban dolgozó doktor. A férfi beszélt arról, hogy a koronavírus miatt egyre emelkedik a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma, és még többen vannak azok, akiket ugyan még nem kell lélegeztetni, de már oxigént kapnak.

A torinói orvosok most úgy gondolják, két héten belül duplázódni fog az intenzív ellátásra szoruló betegek száma. A legrosszabb forgatókönyv, amire készülnek, hogy háromszor annyi lesz az ellátandó beteg, mint most.

„A legnagyobb veszély az, hogy megfertőződünk mi is, és hamarosan elérjük azt a pontot, amikor mi sem bírjuk, már most is dupla műszakban dolgozunk” – mondta Marco Vergano.

A doktor a magyaroknak is azt tanácsolja, ahogy csak lehet, készüljenek a legrosszabb forgatókönyvre, mert ami történik, az nem pánikkeltés.

A legfrissebb hírek a koronavírus kapcsán az nlc.-n:

koronavírus, Olaszország

Az olasz orvos szerint a legjobb, ha a legrosszabbra készülünk (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top