nlc.hu
Aktuális

Fejlemények a Ferihegyen elhunyt kislány ügyében

Kiderült, mi okozta a Ferihegyen elhunyt kislány halálát

A beszállásnál még minden rendben volt a gyerekkel.
újraélesztés,

Mint arról beszámoltunk, rosszul lett és eszméletét vesztette egy 11 éves gyerek az Isztambulból New Yorkba tartó repülőgépen. Az RTL Híradó információi szerint már a gépen megkezdték a grúz kislány újraélesztését, amit később – a budapesti kényszerleszállás után – a repülőtér egészségügyi szolgálata folytatott. Ám a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére nem sikerült megmenteni a gyerek életét.

Az RTL Híradó úgy tudja, a 11 éves grúz kislány a szüleivel utazott Isztambul érintésével New Yorkba. Ott él a család. A gyerek a születése óta beteg, mozgásképtelen. A beszállásnál még minden rendben volt vele, de a felszállás után fokozatosan oxigénhiányos állapotba került, majd elvesztette az eszméletét. A személyzet 40 percen keresztül próbálta újraéleszteni egy – a fedélzeten tartózkodó – orvos segítségével. Budapesten ezt folytatta a repülőtér és a Szent Márton rohamkocsi személyzete, de nem jártak sikerrel.

Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta azt mondja, az ilyen egészségügyi vészhelyzettel a légiutaskísérők találkoznak először a fedélzeten. Ő megkérdezi, hogy a gépen van-e orvos, a gép kapitánya pedig – ha úgy látja, hogy nem lehet más megoldás – dönt az út megszakításáról.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top