nlc.hu
Aktuális

Iskolabusz-tragédia: a sofőr mindent tagad

Nem vallja magát bűnösnek a sofőr, aki bent felejtett egy kislányt az iskolabuszban

Az előkészítő ülésen még lehetősége lett volna bevallani, hogy az ő hibájából történt a baleset.
sárga iskolabusz

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly nyáron életveszélyes állapotban vittek kórházba egy négyéves kislányt, akit egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek egyik reggel Tomajmonostorán és csak délután találtak rá. A gyerek később belehalt a sérüléseibe.

A megyei rendőr-főkapitányság akkor közölte, hogy a Karcagi Rendőrkapitányság még aznap eljárást indított  foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt az ötvenhat éves buszsofőr ellen.

A férfi tárgyalása most kezdődött meg a Tiszafüredi Járásbíróságon – számolt be a Blikk. Az előkészítő ülésen a férfi a lap szerint rezzenéstelen arccal hallgatta az ügyészi vádiratot és tagadta a bűnösségét, így tárgyalást kell majd lefolytatni az ügyben.

Ha bűnösnek vallotta volna magát, az 57 esztendős kunhegyesi férfi fogházban letöltendő szabadságvesztést kaphatott volna az ügyészségi indítvány szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top