nlc.hu
Aktuális

Magyar pilóták haltak meg a vasárnap esti légikatasztrófában

A Wizz Air két magyar pilótája halt meg a vasárnap esti légikatasztrófában

Újabb fejlemények érkeztek a vasárnap este lezuhant repülőgép áldozatairól. A balesetben két magyar férfi holttestét találták meg, akik, mint utóbb kiderült, a Wizz Air munkatársai voltak.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, vasárnap este zuhant le egy Lengyelországból Svédországba tartó kisrepülőgép a Balti-tengerbe. A balesetben két magyar utas holttestét találták meg. 

A Wizz Air flottájának egyik repülőgépe felszállás közben

A Wizz Air flottájának egyik repülőgépe felszállás közben (Fotó: Getty Images)

A Wizz Air megerősítette a hvg.hu-nak, hogy a légitársaság két munkatársa volt a halálos baleset áldozata. A lap azután kereste fel a légitársaságot, miután úgy értesültek, hogy a két magyar áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és egy magyar gyökerű légitársaság pilótái voltak. 

A légitársaság elmondása alapján a kollégáik magánúton voltak, így ők is csak a hatóságok által nyilvánosságra hozott információkkal rendelkeznek. 

Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé

– közölték.

A baleset vasárnap este 8 óra körül történt, amikor a Dala-Järna repülőterérre tartó gép ismeretlen okokból megváltoztatta az útvonalát, vélhetően az időjárási körülmények miatt. A roncsokat a tenger fenekén találták meg, körülbelül 8-10 méter mélyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top