nlc.hu
Aktuális

Cápák támadták meg David Attenborough filmes stábját

Cápák támadták meg David Attenborough filmes stábját

Próbálták elzavarni a tigriscápákat, de az állatok nem hagyták magukat.

David Attenborough filmes stábja a Csendes-óceánon, Hawaiitól északra forgatott a Netflixen június 14-én debütáló Bolygónk csodái (Our Planet) című sorozat második évadához. Épp bálnákról készítettek víz alatti felvételeket Laysan közelében, amikor cápák támadtak rájuk.

Cápatámadás

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A hvg azt írja, hogy az állatok hatalmas lyukakat haraptak a felfújható csónakjukba.

Toby Nowlan rendező azt mondta, hogy a cápák viselkedése „rendkívül szokatlan” volt, és az állatok „hihetetlenül éhesnek” tűntek; azt feltételezik, hogy nem volt elegendő természetes táplálékuk. Próbálták elzavarni a tigriscápákat, de az állatok nem hagyták magukat.

Szerencsére a stáb alig 100 méterre volt a parttól, így még biztonságosan partot értek, mielőtt leengedett volna a csónak. 

Tragédiába torkollott viszont az a cápatámadás, amikor az apja szeme láttára ölt meg egy 3-4 méteres tigriscápa egy 23 éves orosz férfit az egyiptomi Hurghadánál. A szerencsétlenül járt férfi éppen a barátnőjével volt a tengerben, amikor megjelent a cápa. A nőnek még sikerült kiúsznia a partra, párja azonban már nem tudott elmenekülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top