nlc.hu
Aktuális

Tablóra kerültek a pályaelhagyó tanárok is Budakalászon

Tablóra kerültek a pályaelhagyó tanárok is Budakalászon

Rengeteg tanár hagyta el a budakalászi iskolát is.

Különleges és egyben mélységesen szomorú tabló került a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára. Ezen nem diákok, hanem pályaelhagyó tanárok szerepelnek – írta meg a budakalasz.hu.

A tizenegy tanár többsége a tanév végén befejezi a munkát a közoktatásban, de azok is felkerültek, akik az elmúlt 1-2 évben hagyták el a pályát. A tabló nem teljes, mert volt, aki szintén „elballagott”, de nem akart részt venni a projektben.

pályaelhgyó tanárok tablója

A Szentistvántelepi Általános Iskola pályaelhagyó tanárainak tablója (Forrás: Kenderesi Ildikó/Facebook)

Egyre több pedagógus mond fel, az iskolák és óvodák kétségbeesetten keresik az utánpótlást, már jó ideje visszahívják nyugdíjból a tanárokat, közben már lassan a portás is taníthatja a gyerekeinket. Az idáig vezető út a státusztörvényben csúcsosodott ki, de már sok éve zajlik a magyar oktatási rendszer szétrohadása. A mostani felmondási hullám azonban minden eddiginél nagyobb összeomlást vetít elő, amit nemcsak a szülők, hanem a felmondó tanárok is összeszorult szívvel néznek végig. Ahogy azt az nlc megírta, a tanárok történeteinek megosztására hozta létre két felmondott pedagógus a Miután Felmondtam nevű oldalt, ahol anonim módon megoszthatják a saját felmondásuk történetét a pedagógusok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top