nlc.hu
Aktuális

Lakossági jelenlét nélkül hirdettek meg közmeghallgatást Gödön

„Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze” – üzenetrögzítőn tartanak közmeghallgatást Gödön az akkumulátorgyár ügyében

Egy új rendelet teszi lehetővé azt, hogy személyes jelenlét nélkül is lehessen közmeghallgatást tartani.

Április végén jelent meg a rendelet, ami lehetőséget ad arra, hogy az érintett személyek megjelenése nélkül lehessen közmeghallgatásokat tartani, az illetékes hatóságnak elég a honlapján közzétenni az általa fontosnak vélt információkat, és a lakosság kérdéseire is elég ezen a felületen válaszolni.

A Mérce szerint ennek a rendeletnek megfelelően tartottak közmeghallgatást Gödön június 19-én a Samsung akkumulátorgyárának újabb bővülése kapcsán.

„2023. június 19-ig állampolgárok elmondhatják észrevételüket a +36709888895 telefonszámon. A megadott telefonszámon hangposta rögzíti az elhangzott véleményeket. Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást. Amenniyben 3 percnél több ideig szeretne véleményt nyilvánítani vagy kérdést feltenni, akkor hívja újra a számot. A 2023. június 19-ig a biztonsági jelentéssel kapcsolatos kérdéseit elküldheti a velemeny@pestmegye.hu címre” olvasható a hirdetményben.

A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án

A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ami a válaszokat illeti, a megadott időszakban érkező kérdésekre, felvetésekre 2023. június 26-án 10 órától válaszol az illetékes hatóság, és megosztottak egy Youtube-linket is az eseményhez, ahol az majd megtekinthető lesz. 

A Mérce hozzáteszi, Gödön már volt hasonló meghallgatás, akkor a koronavírus-járvány miatt választották ezt a megoldást, de később ismét a hagyományos mederben folytak a közmeghallgatások egészen eddig. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top