nlc.hu
Aktuális

Roncsokra bukkantak az eltűnt Titan keresése során.

Törmelékmezőt találtak ott, ahol az eltűnt tengeralattjárót keresik

Egy távirányítású tengeralattjáró a Titanic roncsától nem messze törmelékmezőre bukkant.

Az amerikai parti őrség a Twitteren jelentette be, hogy a vasárnap eltűnt tengeralattjáró keresése során törmelékmezőre bukkantak.

 

Egyelőre nincs konkrétum arról, hogy a törmelék az eltűnt tengeralattjáróhoz tartozik-e. A fejleményekről magyar idő szerint csütörtök este kilenckor sajtótájékoztatón számolnak be – írja a Telex.

Az OceanGate vállalat Titan nevű tengeralattjárója

titan tengeralattjáró

vasárnap összesen hét órásra tervezett merülésre indult a Titanic roncsához öt emberrel a fedélzetén. A tengeralattjáróval egy és háromnegyed óra után megszakadt a kapcsolat. Ekkor nagyjából 3300 méter mélyen lehetett a tengeralattjáró, ötszáz méterrel a Titanic roncsai felett. A tengeralattjárónak

hétfőn délután 70 és 96 óra között volt a vészhelyzeti oxigénkészlete.

Ez magyar idő szerint csütörtök dél körül fogyhatott el, ha addig épségben maradt a Titan. A kanadai Horizon Arctic tengeri hajóról leeresztett robot csütörtökön eddig azonosítatlan törmelékmezőre bukkant. A francia Victor 6000 mélytengeri robot is az óceánfeneket kutatja jelenleg. A távirányítású eszközök csupán lépésnyi sebességgel tudnak haladni, lámpáik pedig 5-10 méter távolságra „látnak”.

További infók a Titanról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top