nlc.hu
Aktuális

Éjszaka és hétvégén csinálják az MRI-ket a SOTE-n

Túlórában vizsgálják a betegeket a SOTE klinikán, miután tönkrement a százmillliós MR-berendezés

A klinika munkatársai dolgoznak a probléma kijavításán.
MRI

Extra hétvégi és éjszakai műszakokban látják el a betegeket a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, valamint az Orvosi Képalkotó Klinika MR laborjaiban – számolt be az intézmény közleményben

Az érintett betegeket a munkatársak telefonon felkeresik és egyeztetnek velük az új vizsgálati időpontjuk kapcsán. Az MR diagnosztikai ellátás akadálytalan és folyamatos a vizsgálatok átszervezésével – írták.

A közlemény egy „technikai probléma fellépését” nevezte meg az átszervezés okaként, ami a múl hétvégi kutyavizsgálat közbeni balesetet takarja.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján múlt hétvégén az ELTE TTK kutatási projektjének keretein belül forgattak filmet egy kutya vizsgálatáról, amely során súlyos kár keletkezett az MR-berendezésben. Az információk szerint a meghibásodásnak az lehet az oka, hogy nehezéknek egy olyan zsákot helyeztek a gépbe, amiben valamilyen fémtárgy is volt, így a készülék azonnal tönkrement.

A hvg.hu értesülései szerint a klinika egyik legkorszerűbb, 700 millió forintot érő 3T MR gépe hibásodott meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top