nlc.hu
Aktuális

Óvodai halálos mászókabaleset Csányon: a jegyző nem felelős

Óvodai tragédia Csányon: megszüntették az eljárást a jegyző ellen

Továbbra sincs felelőse a csaknem négy évvel ezelőtt történt óvodai mászókabalesetnek, amelyben meghalt egy hatéves kislány.

Megszüntették az eljárást a hatéves kislány halálát okozó csányi mászókabaleset ügyében a település egykori jegyzője ellen – írja a Bors.

Még 2019 szeptemberében meghalt egy hatéves kislány, miután Csány községben rádőlt egy óvodai mászóka. Hiába próbálták megmenteni az életét, a helyszínen életét vesztette. Később kiderült, a tragédiát az okozta, hogy a játék fa lábazata elkorhadt.

Kidőlt mászóka a csányi óvoda udvarán, ami miatt egy hat éves kislány meghal

A kidőlt mászóka a csányi óvoda udvarán, ami miatt egy hat éves kislány meghalt (Fotó: Police.hu)

Az országos felháborodást kiváltó ügyben a nyomozás azonnal elindult, de finoman szólva sem haladt rohamtempóban. Az ügyben több gyanúsított volt érintett: a település jegyzője, a polgármestere, illetve az óvoda vezetője.

A Bors információi szerint a napokban a jegyző ellen megszüntették az eljárást, mégpedig arra hivatkozva, hogy az óvoda vonatkozásában nem rendelkezett utasítási joggal, ezért a játékok használatának korlátozását sem írhatta elő az óvodai dolgozók számára.

Az elhunyt kislány, Mercédesz édesapjának a tragédia óta nem múlik a fájdalma. „Szeretném, ha végre megállapítanák, hogy ki a felelős a tragédiáért, és miért nem fújhatta el a gyertyákat a kislányom a múlt héten a 10. születésnapján” – mondta a lapnak az apa, aki a határozatba beletörődött, mert elmondása szerint nem ártatlan emberek meghurcolását várja, hanem a valódi tettesek börtönbe jutását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top