nlc.hu
Aktuális

Szabadnapos egészségügyi dolgozók mentették meg egy férfi életét Budapesten

Szabadnapos egészségügyi dolgozók mentették meg egy férfi életét Budapesten

Szerencsére több segítőszándékú ember is a szabadnapos mentő segítségére sietett.
mentő

Az Országos Mentőszolgálat oldalán olvasható, hogy csütörtökön éppen a Széll Kálmán téren várta a villamost egy szabadnapos mentőorvos, amikor egy földön fekvő férfit vett észre, aki furcsán vett levegőt.

Amikor odaért a férfi már nem is lélegzett, így megkezdte az újraélesztését.

A  poszt szerint többen is a segítségére siettek: két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, amíg egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott az ellátáshoz. Közben valaki elszaladt a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak hála néhány percen belül a beteg keringése visszatért, éppen akkor, amikor a riasztott mentőegység is a helyszínre. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Tudtad?

Az Országos Mentőszolgálat május óta használ mentőkerékpárokat a Margitszigeten és a Városligetben. A kerékpárosok nem a mentőautókat hivatottak helyettesíteni, hanem olyan helyzetekben segítenek, amikor például a nagy embertömegek nehezíthetik a beteg elérését. Nagy Norbert mentőtiszt ebben a cikkben mesélt a munkájukról és egy kollégánk el is kísérte őt a munkába. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top