nlc.hu
Aktuális

Gyorshajtók az Árpád hídon

Megismétlődhet az Árpád hídi tragédia: újabb gyorshajtókat füleltek le a helyszínen

A 81 gyorshajtóból húsz 100 km/óra feletti sebességgel hajtott a 70-es táblánál.

Az Árpád hídon még alig száradt meg a festék a tragikus baleset után kijavított korláton, máris extrém sebességgel száguldozók lepték el az utat – írja a Blikk. A Vezess.hu munkatársa az éjszaka lehetőséget kapott, hogy a rendőrökkel részt vegyen egy sebességmérős közlekedési akcióban, és az eredmények elborzasztóak voltak. 

Bár az éjjel nem találtak gyorsulási versenyt rendezőket a városban (a tragédiához vezető versenyről videó is készült), gyorshajtókat annál inkább. Az Árpád hídon is mértek, a tragédia helyszínének közelében. Az eredmény lehangoló:

  • Az egyik autós a portál munkatársának megérkezésekor 108 km/órával hajtott el a traffipax előtt. (A sebességhatár az Árpád hídon 70 km/óra)
  • Három óra alatt 81 gyorshajtóról készült felvétel, ez nagyjából 3 millió forintnyi büntetés összességében.
  • A 81 gyorshajtóból húsz 100 km/óra feletti sebességgel hajtott a 70-es táblánál.
  • Volt, aki megúszta: Egy teslás 150 körül robogott át a hídon, de a megállóba érkező busz a kritikus pillanatban kitakarta. A másik egy szintén Tesla taxi volt, mely lézerblokkolót használt.

A napi rekorder a hídon 167 km/órával száguldott.

Az Árpád hídon volna értelme fixen telepített sebességmérőknek, ha egyetlen éjszaka alatt, pár nappal egy itt bekövetkezett baleset után is ennyi gyorshajtót lehet vele lefotózni. A rendőrök, ha nem is mindig látványosan, de kitartóan próbálják kiszűrni a forgalomból a veszélyesen közlekedőket.

Halálos baleset az Árpád hídon

Az ütközésben összeroncsolódott egyik személygépkocsi az Árpád hídon
(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top