nlc.hu
Aktuális

Kínos volt Joe Biden és Károly király találkozója

Vállpaskolás és az őrökkel való beszélgetés – kínosra sikeredett Joe Biden és Károly király találkozója

Hétfőn az amerikai elnök nagy feltűnést keltett, amikor a windsori kastélyba való érkezési ceremónia során III. Károly király megérintésével megszegte a királyi protokollt.
károly és biden

Hétfőn találkozott egymással Joe Biden amerikai elnök és III. Károly, a brit uralkodóház feje – számolt be az Independent. Az elnök a kézfogáskor az uralkodó könyökére tette a kezét, majd a szívélyes üdvözlést követően a hátát is megpaskolta, amit Károly hasonló gesztussal díjazott, annak ellenére, hogy a királyi protokoll szerint az uralkodóhoz érni szigorúan tilos.

Károly állítólag nem bánta, hogy Biden megveregette vállát: a lapnak nyilatkozó palotai forrás szerint az érintés „a melegség és a szeretet csodálatos szimbóluma volt… mind a két személy, mind a nemzetek között”.

Ha a váll-lapogatás nem is, azért úgy tűnt, hogy más egy kicsit felbosszantotta a királyt: a palotabejárás során Joe Biden szóba elegyedett a királyi őrség egy tagjával és a felvételek tanúsága szerint figyelmen kívül hagyta Károlyt, aki próbálta jelezni neki, hogy ne beszélgessen, hanem induljanak tovább. Az esetről felvétel is készült, ami bejárta a sajtót:

Joe Biden ma már Litvániában tartózkodik a NATO-vezetők csúcstalálkozóján, aminek második napján Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel is találkozni fog.

A NATO-csúcstalálkozó után Biden Helsinkibe utazik, hogy megünnepelje Finnország nemrégiben történt NATO-csatlakozását, és találkozzon az északi országok vezetőivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top