nlc.hu
Aktuális

Cseh László családja

Cseh László: „Bizonyos értelemben egész életemben egyedül voltam”

Két év telt el azóta, hogy a sportoló abbahagyta aktív pályafutását.

Cseh László egy hosszú interjút adott az ELLE magazinnak, melyben többek között az apaságról, illetve karrierje alakulásáról is vallott. A sportoló elmondta például, hogyan reagálna, ha kislánya is a versenysport világában képzelné el a jövőjét.

„Elmondanám neki, hogy nagyon kemény fába vágja a fejszéjét. Sok lemondással és nehézséggel kell számolnia, ami mentálisan is megerőltető lesz számára. Ezzel együtt, ha azt látnám rajta, hogy eltökélt, minden segítséget megadnék neki, ahogy az én szüleim is mindenben támogattak. Engem is apám vitt le a medencéhez először, bár nem ő tanított meg úszni. Szerintem nem is lett volna optimális. Ahogy az sem, ha egy szülő edzi a gyerekét. Ehelyett annak a kezébe adott, akiről azt gondolta, hogy a legjobbat hozhatja ki belőlem. Én is így szeretnék eljárni a lányom esetében” – nyilatkozta az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok híresség, majd arról is beszélt, mikor és hogyan változott az életedben az énidő fontossága.

Cseh László

Cseh László (Fotó: Birton Szabolcs)

„Bizonyos értelemben egész életemben egyedül voltam. A medencében is, ahol úszás közben sokat tudtam gondolkodni az engem aktuálisan foglalkoztató kérdéseken. Muszáj is volt kicsit eltávolítani magam attól, ami körülvett. Ez is egyfajta kikapcsolódást jelentett. Amikor volt rá lehetőségem, elmentem horgászni, és csak figyeltem, van-e kapás. Ma sem igénylem feltétlenül a társaságot. Persze a lányom születésével minden megváltozott, a teljes elvonulás háttérbe szorult. A feleségemmel azon igyekszünk, hogy a lányom a lehető legjobban érezze magát, és ennek sokszor nagyon nehéz megfelelni. Már most azon aggódom, hogyan tudom majd átadni neki azt a szemléletet, ahogy élem az életem.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top