Aktuális

Cseh László nem lesz elnökségi tagja a Magyar Úszó Szövetségnek

Szeptember 24-én új elnököt és elnökségi tagokat választ a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése, miután múlt pénteken visszahívták posztjáról az eddigi vezetőt, Bienerth Gusztávot. Cseh László lesz benne az új elnökségben.

Belefáradt a folyamatos botrányokba, így a továbbiakban nem lesz elnökségi tag a Magyar Úszó Szövetségben Cseh László. Az úszó azt követően nyilatkozott a Borsnak, hogy előző héten visszahívták az elnöki posztjáról Bienerth Gusztávot, így szeptember 24-én a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) új elnököt és új elnökségi tagokat is választ majd. 

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó úgy fogalmazott, hogy a jövőben csak arra szeretne koncentrálni, hogy továbbra is a világelithez tartozzon. „Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem foglalok állást egy-egy témában, ha kikérik a véleményemet” – tette hozzá.

Cseh azt is elmondta, hogy ő kétli, hogy Hosszú Katinka szerepet vállalna a MÚSZ-ban, habár Wladár Sándor elnökjelölt szeretné, ha Hosszú is tag lenne. Ugyanakkor Gyurta Dánielt úszótársa szívesen látná az elnökségben, nemcsak azért, mert Gyurta amúgy is a sportdiplomácia felé kacsingat, hanem mert Cseh szerint szükség van az aktív úszókra a szövetségben.

A lap azt is megkérdezte, hogy Cseh László melyik új elnöknek örülne a legjobban, mire azt felelte, hogy Wladár Sándort abszolút alkalmasnak tartja a posztra. Wladáron kívül Czene Attila, Sárdi Ákos és Petrov Iván neve merült fel egyébként Bienerth utódaként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top