nlc.hu
Aktuális

Kiderült, hogy hol történik a legtöbb lopás a Balatonnál

Ezekben a balatoni városokban történik a legtöbb lopás

A nagy hőség miatt nem csoda, hogy sokak számára hívogató lehet egy balatoni csobbanás, azonban a nagy tömeg a tolvajok számára is vonzó lehet. Most kiderült, hogy mely városokban kell leginkább résen lennünk.

A Balatonnál egyértelműen a Siófoki járásban történik a legtöbb lopás. Különösen érdemes résen lenni Siófok belvárosában, a Jókai parknál, de az Aranyparton is. De ugyanígy fontos figyelni Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonfüreden is – írja a Pénzcentrum.

Napozók a Balaton partján Fonyódnál, a bélatelepi strandon

Napozók a Balaton partján Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2022. július 21-én (Fotó:
MTI/Varga György)

A legfrissebb adatok szerint tavaly nyáron a közvetlen tóparti településektől távolabb eső városokat és községeket is magában foglaló balatoni térségek szálláshelyein 1,7 millió turista összesen 5,5 millió vendégéjszakát töltött el. A nagyobb tömeg azonban sokkal vonzóbb lehet a tolvajok számára is. 

A rendőrség statisztikái szerint, amely az elmúlt hatvan napot vizsgálta, a legtöbb lopás a siófoki járásban történt. A járáshoz tartozik Siófok, Zamárdi és Szántód is.

 

Mindennek ellenére a Balaton túloldalán, Balatonfüreden is előszeretettel tevékenykednek a tolvajok. Míg Siófokon harminc esetet regisztráltak, addig Balatofüreden csak négyet. Balatonlellén, illetve Balatonbogláron pedig együttesen hat esetet regisztráltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top