nlc.hu
Aktuális

Az állatmenhely macskái imádják Tamot, a beteg kutyust

Az állatmenhely macskái imádják Tamot, a beteg kutyust – képek

Tam, a Sunshine Animal Refuge Agadir (SARA) menhelyen élő kiskutya vak és Ehlers-Danlos szindrómában szenved, ami különösen törékenyé teszi a bőrét és hajlamosítja az ízületeit az artrózisra.

Elodie és a menhely többi macskája mintha tudná, hogy Tamnak különleges gondoskodásra van szüksége.

állatmenhely kutyákkal

Kutyusok a menhelyen. Fotó: Instagram

Tam rendszeresen megosztja az ágyát legalább két macskával” – mondta Hazel Skeet, a SARA önkéntese. “Minden macska imádja őt, és ölelgeti és masszírozza a beteg kutyust.”

A Farm Refuge a SARA hálózat három menhelye közül az egyik olyan idős vagy beteg kutyáknak és nemrégiben mentett kutyáknak nyújt otthont, akik készen állnak az örökbefogadásra. A Farm Refuge ideiglenes menhelyként is szolgál hajléktalan macskák számára – jelenleg mintegy 200 van belőlük!

Tam a legnépszerűbb kutya. A macskák tudják, hogy csendben fekszik majd, és óvatos velük. [Ő] tökéletes párna egy kis szundikáláshoz, és Tam élvezi a közelségükből áradó szeretetet.” – mondja a hely munkatársa.

Tam a menhelyen született közel kilenc évvel ezelőtt. Míg a testvérei többségét örökbefogadták, ő és Daccia húga a Ehlers-Danlos diagnózisuk miatt a menhelyen maradtak. Sajnos nincs gyógymód a genetikai rendellenességre, de Tam és húga jó gondoskodásban részesül a macskák és a gondozók részéről.

„A macskákon kívül Tam nagyon közel áll húgához, és általában reggel és lefekvés előtt játszanak együtt” – osztotta meg Skeet. “Nagyon közelálló barátok” – mondta.

Tam előnyben részesíti a nyugodt életet, pihen és ölelkezik azokkal, akiket szeret.

A nap többi részét a napsütésben vagy az árnyékban tölti, élvezi a menhely hangjait és szagait” – mondta Skeet. “Időnként előjön hozzá egy fiatal kölyök, hogy üdvözölje, amit elvisel, de leginkább egy macskabarát mellett szeret feküdni.”

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top