nlc.hu
Aktuális

Hodász András coming out-ja

Coming outolt az egykori pap, Hodász András: „Igen, meleg vagyok”

Bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik.

Szexualitásáról vallott közösségi oldalán Hodász András. A volt katolikus pap egy Insta-bejegyzésben coming outolt – szúrta ki a Telex.

Hodász András

Hodász András a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton 2017-ben  – MTI Fotó: Komka Péter

Mint írja: “Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen.”

Bevallotta, hosszú út vezetett odáig, hogy ezt itt leírja, és nagy szerepe van benne annak, hogy egyértelművé vált számára, hogy papként nincs helye az egyházban.

“Tudom, hogy ez sokatok számára nehéz, sőt fájdalmas. Nekem is. Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé. De az életemnek, küldetésemnek nincs vége, talán még hasznos tagja lehetek a társadalomnak és Krisztus közösségének” – jegyezte meg.

Elárulta, továbbra is hisz Istenben, és szereti az egyházat. “És bár tudom, hogy sokan ezt várják tőlem – ezek után még inkább -, de nem arra születtem, hogy megváltoztassam a Biblia tanítását” – tette hozzá.

Hodász András amúgy tavaly szeptemberben hagyta el a papi pályát, jelenleg egy kávézóban dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top