nlc.hu
Aktuális

Túl sokat ugatott a kutya, el akart altatni a gazdája

Túl sokat ugatott a kutya, el akart altatni a gazdája

Egy kutyatulajdonos azt  kérte a helyi állatorvostól, hogy altassa el a kisállatát mert túl sokat ugat.

Lucie Holmes, aki a Lucie’s Animal Rescue-t vezeti Észak-Yorkshire-ben, mesélte el a BBC-nek azt az elképesztő történetet, hogy nemrég azzal kereste megy nő, hogy beadná kétéves keverékét, Markust a kutyamenhelyre, mert az idegesítően sokat ugat. Holmes azonban nem tudta fogadni a kutyust, mert a központ épp betelt.

ugató kiskutya

Fotó: Getty Images

Két órával később egy helyi állatorvos hívta fel azzal, hogy egy gazdi azt kérte, altassák el a kutyáját, mert az ugat, de ő elutasítota az abszurd kérést. Holmes gyanút fogott, és megkérdezte az orvost, hogy hívták a kutyát.  Kiderült, hogy valóban ugyanaz a nő akart megszabadulni az ebtől,  aki az állatorvosnak csak annyit mondott, hogy nem tud megbirkózni az ebbel. 

Undorító. Alig tudtam aludni, annyira dühös voltam. A kutyák ugatnak, ez a dolguk.”– mondta Holmes a BBC-nek, majd hozzátette:

Abszolút nincs szükség Markus elaltatására. Időre és nevelésre van szüksége

Bár az állatorvos elutasította a kérést, Holmes aggódott Markusért, ezért újra felvette a kapcsolatot a tulajdonossal, és közölte, hogy befogadja a kutyát. Végül, annak ellenére, hogy már kilenc másik kutyával és 34 kiscicával osztják meg az otthonukat,  a háromgyerekes anya és férje, Sean, vállalta, hogy ideiglenesen átveszi Markust.

Holmes azért fordult a nyilvánossághoz, mert nem tartja helyesnek, hogy az emberek átgondolatlanul vesznek magukhoz kutyákat, majd amikor foglalkozni kellene velük, akkor meghátrálnak, sőt, akár el is altatnák a “túl sok gondot” okozó ebeket.

A BBC úgy tudja, hogy Markus most egy mentőszervezetnél van.

Sajnos itthon is találunk ilyen történetet

Korábban a Heon írta meg a döbbenetes hírt, miszerint a közösségi oldalon kértek segítséget egy kutya megmentéséhez, a posztban ugyanis az állt, hogy az ebet elaltatja a saját gazdája, mert a szomszédot zavarja a folytonos ugatás. Sajnos ott kiderült, hogy a felajánlott segítségek ellenére elaltatták a kiskutyát.  ­Az Egri Rendőrkapitányságon állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az állatvédők azt tanácsolják a leendő állattartóknak, hogy jól gondolják végig, mivel járhat egy kutya. Sokan még mindig úgy vesznek magukhoz háziállatot, hogy nem számolnak azzal, egy élőlény nemcsak egyszeri beruházást jelent, hanem állandó költséget.

Az étkeztetésétől kezdve a kötelező oltásokon, kutyakozmetikai szolgáltatásokon át az orvosi vizsgálatokig a legkülönfélébb kiadásokkal jár, és akkor nem beszéltünk a betegség vagy baleset után kifizetendő arcpirítóan magas orvosi számlákról.

A lelkes gazdik arról is elfeledkeznek, hogy minden kutyafajta más és más tulajdonsággal rendelkezik, és nem attól lesz vele könnyű, mert az úgy néz ki, mint egy cuki plüssjáték.

Egy kutyát nevelni, szocializálni, szeretni kell, mindezek nélkül egy apró termetű kutyával is nehézkessé válnak a mindennapok.

Azzal is számolni kell, hogy léteznek ugatós és kevésbé ugatós kutyák, ezért mielőtt ebet választunk, érdemes azt is figyelembe venni, hogy a kiválasztott kutyafajta tulajdonságai kompatibilisek-e a mi életmódunkkal.

Gyakori, hogy a leendő gazdik nem olvasnak utána, hogy az adott fajtának mik a jellemzői, sokukat csak az érdekli, hogy minél hamarabb egy olyan cuki, szép kutyát találjanak, mint amilyet láttak az Instagramon vagy valamelyik celeb kezében. Aztán, amikor jönnek a problémák, egyszerűen eldobják őket, túladnak rajtuk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top