nlc.hu
Aktuális

Mi történt a Hollywood Vampires zenekarral?

Sorra mondják le a Hollywood Vampires-koncerteket – utánajártunk, mi lehet az ok

Bár a zenekar egyelőre nem szólalt meg, sok teória kering arról, hogy mi állhat a sorozatos lemondások hátterében.

Utolsó pillanatban lemondott koncertek, csalódott rajongók. Számos pletyka kapott szárnyra azóta, hogy a Hollywood Vampires mégsem lépett színpadra Budapesten. A zenekar kedd estére ígért fellépést a Sportarénában, ám a koncertet a kezdés előtt lefújták. Mint megtudtuk, aznap délután még senki sem gondolta, hogy ez a döntés születik, hiszen a banda hangbeállását is megcsinálták. Hozzá kell tennünk, hogy Johnny Depp ezen a próbán már nem vett részt. Este hat után a szervezők megtudták, semmi nem lesz a koncertből, így a helyszínen, illetve később egy közleményben közölték a rossz hírt: a fellépés elmarad.

Joe Perry and Alice Cooper

Joe Perry és Alice Cooper (Fotó: Roberto Ricciuti/Redferns)

„A Hollywood Vampires-turné és managementje a tegnapi napon lemondta a budapesti Hollywood Vampires-koncertet, váratlan körülményekre hivatkozva közvetlenül a kezdés előtt, úgy, hogy a szervező és a produkció részéről teljes mértékben minden készen állt a kezdéshez. A szervezők már tárgyalnak, hogy mielőbbi új időpontot tudjanak egyeztetni a produkcióval. A jegyekkel kapcsolatos információkat hamarosan megosztják a közönséggel” – írták a július 19-én küldött közleményben.

Depp sérülése is ludas lehet

A legendákból álló rockbanda először érkezett Magyarországra. Az együttes tagjai között található Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Tommy Henriksen. Johnny Depp májusban eltörte a bokáját, ezért akkor az orvosai nem tanácsolták, hogy turnéra induljon, így a Hollywood Vampires kénytelen volt elhalasztani néhány koncertet. Július 16-án a glasgow-i buli előtt a színészt mankóra támaszkodva kapták lencsevégre. Ahogy lesétált a szálloda lépcsőjén, látható volt, hogy a mankót járássegítőként használja, ám a fellépésre már nem vitte magával az eszközt – írta akkor a Mirror. Vannak, akik szerint a budapesti koncert lemondása összefüggésben van ezzel a sérüléssel, a Blikk viszont azt állítja, hogy Depp előző este túltolta a bulizást, és ezért másnap nem tudott színpadra lépni. Egyelőre nem derült ki, mi az igazság.

Johnny Depp

Johnny Depp (Fotó: Jim Dyson/Getty Images)

Az internet háborog

Volt, aki nem Budapestről, hanem távoli vidéki településről, sőt, külföldről kerekedett útra a banda kedvéért, ezért érthető módon rengeteg dühös komment lepte el a szervezők, illetve a zenekar közösségi oldalait. „Érdekes módon este 8 után már el is szállították a színpad elemeit. Le is fotóztuk a 2 kamiont, amit láttunk. Tehát ezt már előbb tudták, hogy el fog maradni a koncert. A másik az, hogy a következő helyszínre el tudnak menni fellépni? Érdekes ez az egész” – írta az egyik kommentelő. A Hollywood Vampires Facebook-oldalán elnézést kértek a csalódott rajongóktól, majd leírták, hogy az összes jegyet (általános és VIP, beleértve a találkozót és üdvözlést) teljes egészében visszatérítik. Azt mindenképp megemlíteném, hogy a zenekar közösségi felületein több a pozitív, támogató komment, mint az utálkozó, fröcsögő megszólalás.

Kiss Endi szerint kéne egy kis empátia

A Papp László Arénánál ott volt Kiss Endi, a Hooligans dobosa is, aki este hat óra körül tudta meg, hogy nem lesz koncert. Mint mondja, érti az emberek reakcióit, ám nem tudhatjuk, mi áll a háttérben.

„Kedvelem ezt a felállást, a zenészeket egyenként is, ezért is voltam kíváncsi rájuk. Imádom Alice Coopert, az Aerosmith gitárosát, Joe Perryt, emellett szívesen megnéztem volna Johnny Deppet is, jó lett volna látni, ahogy gitározik és énekel a színpadon. Egy igazi ikon, berúgnék vele egyszer. (nevet) Mindegyiküket kedvelem a saját bandájában, ezért is érdekelt a koncert. Véleményem szerint nagyon nyomós oka lehet annak, hogy a szervezők és a zenészek így döntöttek. Nem szeretnék feltételezésekbe bocsátkozni, hogy pontosan mi történhetett. Zenészek vagyunk, bohém életet élünk és igen, szeretünk bulizni, de nem kizárható, hogy valami olyan egészségügyi probléma áll a háttérben, amiről mi nem tudunk” – nyilatkozta az nlc-nek Endi, majd a saját tapasztalatait is megosztotta velünk.

„Jómagam is keresztülmentem hasonló helyzeten. Egyszer például lejátszottam két koncertet is tüdőgyulladással, majd rá pár napra szintén lett volna két koncertünk. Nem tudtam, hogy beteg vagyok, csak borzasztóan köhögtem és fájdalmaim voltak. A szombati fellépés után vasárnap elmentem orvoshoz, aki már nem is akart elengedni, azt mondta, szó sem lehet arról, hogy színpadra álljak. Le is kellett mondani a koncertet. Következő héten szerdán sem engedte volna a doki még a hétvégi koncertet, de mondtam neki, hogy azt már nem mondom le. Csodával határos módon »erőre kaptam«, és végül el tudtam vállalni a dolgot. Ilyenkor egy előadónak megszakad a szíve! Egy zenész szinte belehal, ha nem léphet a színpadra, hiszen a közönségért él, ők adnak neki erőt. Lazának tűnik a munkánk, de mindenki elhiheti, hogy nincs olyan zenész barátom vagy ismerősöm, aki ne lépett volna fel betegen, mert nem bírt nemet mondani önmagának. Olykor azonban kell, hiszen nem játszhatunk az életünkkel sem. Lelkileg hazavág, ha mégis elmarad egy várt fellépés” – mesélte a dobos, aki az ügy kapcsán egy fontos dologra szerette volna felhívni a figyelmet: legyünk empatikusak egymással.

„Mindenki háborog, hogy elmaradt a buli, közben lehet, hogy egy ember az életéért küzd, és azért nem tudja teljesíteni a feladatát. Ha igazi betegség áll a háttérben, akkor jó egészséget kívánok neki és mielőbbi gyógyulást! Ez olyan, hogy mész az M7-sen és dugó van egy baleset miatt. Persze bosszantó, hogy ez történik, de közben gondoljunk arra, hogy remélhetőleg senki sem sérült meg súlyosan. Ne mindig csak önmagunkra gondoljunk. Egy koncertet nem szórakozásból mondunk le! Úgy tudom, a többi zenész délután elment hangbeállásra, tehát készültek. Hetvenöt éves emberek is játszanak a bandában, tehát kétlem, hogy zenélgettek ott délután, majd este már nem volt kedvük. Egy a lényeg: Johnny Depp legyen jól!” – zárta a beszélgetést Endi.

Johnny Depp and Joe Perry

Johnny Depp és Joe Perry (Fotó: Getty Images)

Mikor lesz a koncert pótlása?

A magyar szervezőktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy próbálnak új időpontot találni és amint tudnak új információkkal szolgálni, azonnal közlik a közösségi felületeiken. A rockbanda turnéjának következő állomása csütörtökön lett volna Szlovákiában, ám az is lemondásra került, derült ki a Profi Event Facebook-oldalán. Az Index azt írja, hogy a zenekar tagjai a két koncert között a régióban maradtak, Alice Cooper több rajongóval is fotózkodott, valamint a Guns N’ Roses-koncerten is feltűnt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top