nlc.hu
Aktuális

Fotók, videók a Baranya vármegyei viharról

Kidőlt fák, hömpölygő víz, tojásnyi jég – Tombolt a vihar Baranyában

Főleg kidőlt fákhoz riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat a tegnapi vihar miatt, valahol 5 centi átmérőjű jég hullott.

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki, ágakat tört le és vezetékeket szakított le a viharos szél Baranya vármegyében péntek este.

Két óra alatt több mint 70 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez a viharos szél, felhőszakadás és heves zivatar okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A viharban kidőlt fákat távolítanak el a katasztrófavédelem munkatársai

Főleg kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat (Fotó: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Baranya déli részén viharos szél és jégeső kíséretében vonultak végig heves zivatarok.

A legtöbb bejelentés fák kidőlése és letört ágak miatt érkezett, de vezetékek is leszakadtak, villanyoszlopok is kidőltek, és lakóházak tetőszerkezetei is megrongálódtak.

Pécs tömbházas városrészében, Kertvárosban az egyik utcát teljesen elzárta egy kidőlt fa, egy közeli tízemeletes házba víz folyt, míg egy másik környékbeli utcában árvízként hömpölygött az esővíz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 126 kilométer/órás szelet mért a városban a vihar érkezésekor.

Kölkedről és Harkányból főleg fák kidőlése miatt riasztották a tűzoltókat,

Marócsán és Csányoszrón tojásméretű, a lakóházak tetőzetét megrongáló jég esett,

Drávafokon, Bólyon és Hiricsen is több ház tetejét bontotta meg a vihar, emellett Sátorhelyen sok fa dőlt ki, és több tetőt rongált meg a vihar.

Hétvégén még lehetnek zivatarok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra virradó éjszaka visszavonta a korábban zivatarok veszélye miatt kiadott riasztásait, így Magyarország területén jelenleg nincs veszélyes időjárási jelenség. 

Figyelmeztetések azonban érvényben vannak. Szombaton a nap első felében csak elvétve (főként az északkeleti tájakon) lehet zivatar, majd várhatóan a délutáni, késő délutáni óráktól nyugat felől ismét egyre több helyen (legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadán) alakulhatnak ki – kelet felé mozgó – zivatarok, zivatarrendszerek. A zivatarokhoz kapcsolódóan viharos széllökés, jégeső. intenzív csapadékhullás előfordulhat. Elsősorban délnyugaton heves zivatarok is létrejöhetnek.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top