nlc.hu
Aktuális

Összetört Verstappen Herendi-trófeája

Videón, ahogy összetörték Verstappen 15 milliós, Herendi-trófeáját a Hungaroringen

Túltolta az ünneplési rituáléját Lando Norris.

A 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztesének, Max Verstappennek a tökéletes napját csak a trófeája összetörése árnyékolta be. A második helyen záró Lando Norris ugyanis a dobogón – egy rossz mozdulat következtében – összetörte a címvédő, kétszeres világbajnok holland pilótának a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott egyedi díját, melynek eszmei értéke 15 millió forint, és amelyet 6 hónapig, nagyjából harmincan készítettek – számolt be az MTI.

herendi trófea

Itt még egészben a győztes Max Verstappe Herendi-trófeája – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Őszintén szólva nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával, Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett” – mondta egy nagy mosoly kíséretében a McLaren versenyzője, aki korábban elnézést kért tettéért a győztestől.

Norris valójában az ünneplési rituáléja során törte el a Herendit. Amikor az 1. helyezett dobogójához csapta a pezsgősüveget, a porcelán trófea megbillent, lezuhant a földre és több darabra tört.

Mutatjuk:

A herendi porcelán-trófea – amely a verseny egyik védjegyévé vált az utóbbi évtizedekben – idén amúgy a névadó szponzor színeit (bordó-arany) viselte, és legalább annyira szép és értékes (volt), mint az eddigiek. “A 200 éves manufaktúránkat erős gyökerek és innovatív hajtások jellemzik, ennek jegyében alkottuk meg az idei trófeát is. Az ókori amfora forma hordozza a tradíciót, az ezer virág fantázianévre hallgató minta pedig a modern stílust. Az ágacskák és virágok között feltűnő paradicsommadár a száguldásra, könnyedségre, gyorsaságra utal” – árulta el még a verseny előtt Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatója a páratlan alkotásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top