nlc.hu
Aktuális

Újragyártják Verstappen Herendi- trófeáját

Újragyártja a Herendi Verstappen összetört trófeáját, kap egy másik 15 milliósat

Hat hónap helyett ezúttal hetek alatt elkészülhet a kupa.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját. Simon Attila, a cég vezérigazgatója elárulta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a különleges kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, ezért pótolni fogják a serleget. “A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük” – jelentette be az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában.

Mint mondja, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg 6 hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.

Verstappen

Itt még egy darabban Verstappen Herendi-trófeája – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Verstappen

Itt viszont már széttörve a 15 milliós kupa – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A győztesnek járó serleg egyébként akkor tört el, amikor a McLaren versenyzője, a második helyen zárt Lando Norris az 1. helyezett dobogójának segítségével nyitotta ki pezsgőt: odacsapta az üveget, a porcelán trófea pedig megbillent, lezuhant a földre és több darabra tört.

Íme az ominózus jelenet:

Norris szerint Verstappen hibája, hogy összetört a trófeája. “Őszintén szólva nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával, Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett” – mondta mosolyogva a díjátadó után a McLaren versenyzője, aki korábban elnézést kért tettéért a győztestől.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top