nlc.hu
Aktuális

Majdnem tragédia egy elalvó sofőr miatt

A duda ébresztette az elbóbiskoló sofőrt, hajszálon múlt a tragédia

Rákönyökölt a dudára a másik autós, így sikerült megakadályoznia az ütközést.
dudálás,

A dudálás mentette meg az életüket – kis híján egy kamerás autónak hajtott egy sofőr Esztergomban, a Látóhegyi úton vasárnap. Elbóbiskolhatott az autós, emiatt majdnem fékezés nélkül nekiszáguldott a másik sávban szemből, szabályosan érkezőnek. A felvétel készítője a Tényeknek elmondta, hogy nagyjából 86 km/órával haladt, mikor szembetalálta magát a kormány mögött elalvó sofőrrel.

Egy vezetéstechnikai oktató szerint az elalvó autós még épp időben eszmélt, ezért vissza tudott térni a saját sávjába. “Az elalvásnak ezek a legtipikusabb ismérvei. Az autó szépen halad egyenesen és akkor kikanyarodik alóla az út, ez történt most” – nyilatkozta Kőrös András, aki azt is elmondta, hogy a kamerás autó sofőrjének a reakcióján múlt minden. Az, hogy dudált, megmentette, sőt az autót is végig higgadtan, magabiztosan vezette.

Az elszenderedő sofőr időben eszmélt, a másik kocsinak, de akár a szalagkorlátnak is csapódhatott volna. “Hirtelen ébredtében, ijedtében reagált, de azzal az autókezeléssel, ahogy ő ott visszarántotta, (…) hatékonyan fogta meg az autót” – jegyezte meg a szakértő.

Korábban is történt már hasonló eset, akkor előzés közben hajtott egy furgon majdnem a szemből érkezőnek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top