nlc.hu
Aktuális
Árfigyelő: kalózapplikáció terjed

Trükköznek a csalók az Árfigyelővel – veszélyben vannak azok, akik letöltik az alkalmazást

Sokakat verhettek át egy kalóz applikációval.
mobil

Internetes csalók próbálják meg félrevezetni a vásárlókat az online Árfigyelőre megtévesztésig hasonlító kalóz mobilapplikációval – erre figyelmeztet a Gazdasági Versenyhivatal. Azt kérik, hogy senki ne töltse le az ingyenes alkalmazást, akik pedig letöltötték, haladéktalanul töröljék a készülékükről. Ugyanis nemcsak a vevőket téveszti meg a kalózalkalmazás, hanem kárt okoznak az Árfigyelőben résztvevő nagyáruházaknak is.

A GVH megtette a szükséges polgári- és büntetőjogi lépéseket a kalózalkalmazás terjesztői ellen, kezdeményezte az illegális mobilapplikáció eltávolítását a Google és az Apple alkalmazásáruházaiból, valamint eljárást indított a fogyasztók megtévesztése miatt.

Az Árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése amúgy még folyamatban van.

A Gazdasági Versenyhivatal által működtetett online Árfigyelő rendszer egyébként rendkívül népszerű: a július elsejei indulás óta az egyedi látogatók száma már megközelíti az 1 milliót. A következő hetekben várható több olyan fejlesztés is, amelyek még hatékonyabbá tehetik a működését. Hamarosan szabadon összeállítható és megosztható bevásárlólista is a segítségünkre lesz, ezzel párhuzamosan pedig tovább bővül a rendszerben szereplő termékek köre is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top