nlc.hu
Aktuális

Könyökével vezető buszsofőr

Könyökével vezette a buszt, hogy a mobilját nyomkodhassa

Hajmeresztő felvétel készült az esetről.
buszvezető,

A könyökével vezette a menetrend szerinti járatot egy buszvezető Pécsen. Az esetről az egyik utas készített felvételt. Ezen az látszik, hogy a sofőr vezetés közben a közösségi oldalát böngészgette – számolt be az ATV, közzétéve az ominózus videót.

Egy ügyvéd szerint a telefon kézben tartása vezetés közben szabálysértés, itt viszont ennél komolyabb cselekmény történt. „A könyökkel történő vezetés az utasokat veszélyeztetheti egy váratlan közlekedési szituációban. Itt a munkáltatónak kellene levonni a következtetést, hogy az ilyen gépkocsivezető alkalmas-e a feladatának az ellátásra” – nyilatkozta Nagy László, közlekedési jogász.

A sofőröket képviselő egyik szakszervezet vezetője azt mondta, hogy az ilyen sofőrök nem valók buszvezetőnek. „Ilyen kollégára nincs szükség. Ez az utazóközönség veszélyeztetése” – jelentette ki Dobi István, a SZOLIDARITÁS Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke.

A pécsi tömegközlekedési cégnél azt közölték, hogy megkezdték a történtek kivizsgálását, hangsúlyozva: elítélnek minden ilyen magatartást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top