nlc.hu
Aktuális

Videón a Békés vármegyei földrengés

Így nézett ki a földrengés egy Békés vármegyei családi ház udvarában – videó

Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.
Békés vármegye földrengés

Ahogy azt az nlc is megírta, szombat délelőtt földrengéseket észleltek hazánkban. Először Gyomaendrőd közelében a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást regisztráltak szombaton délelőtt; pár perccel később Túrkeve közelében, majd csaknem másfél óra múlva Szarvasnál is földrengés történt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának jelentése szerint 11.13 perckor a Békés vármegyei Gyomaendrődtől mintegy tizenegy kilométerre több településen földmozgást lehetett észlelni. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Az obszervatórium később újabb közleményekben azt is megírta,

  • hogy a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Túrkevétől körülbelül három kilométerre 4,0 magnitúdójú földrengést mértek 11.16 perckor, és több településen érezték a földmozgást.
  • 12.51 perckor, a Richter-skála szerint 2,8-es erősségű földrengés volt a Békés vármegyei Szarvastól mintegy öt kilométerre. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

A délután folyamán utórengések jelentkeztek a térségben.

  • Szarvas környékén 14:18 perckor egy 2,8 magnitúdójú, majd 14:21 perckor 3,5 magnitúdójú földrengés volt észlelhető. A közlemény szerint további utórengések várhatóak a térségben -jelezték.

A szeizmológiai obszervatórium a Facebook oldalán látható egy videó, amit egy csabacsűdi család kertjében vettek fel, amikor épp elérte otthonukat a nagy erősségű első földrengés.

Egy szarvasi lakos azt írta a videó alatt, hogy nekik az otthonukban „recsegett a mennyezet és a fal megreccsent”, egy másik személy a fotelben érezte, amin ült, hogy mozog alatta a föld.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top