nlc.hu
Aktuális

Az autóját is bezúzták egy ámokfutó ausztrál sofőrnek

Börtönbe került és még az autóját is bezúzták egy ámokfutó sofőrnek – videó

A gyorshajtás mellett persze egyéb bűne is volt az illetőnek.

Magyarországon az utóbbi időben rengeteg baleset történt gyorshajtók miatt, és nemrég a kormány úgy döntött, szeptember 1-jétől 30 százalékkal megemeli a gyorshajtásért járó bírságok összegét.

Van, ahol azonban ennél komolyabb büntetésre is lehet számítani. Tavaly januárban az ausztrál rendőrség letartóztatott egy 20 éves férfit, aki autójával 253 km/órával hajtott az adelaide-i észak-déli autópálya egy szakaszán, ahol a megengedett sebesség 110 km/h, írja a hvg.hu.

Mint kiderült, a férfi még csak tanulóvezető, ráadásul az autóján nem volt rendszámtábla, valamint kábítószert is találtak a szervezetében. A bíró közel 17 hónapos börtönbüntetést szabott ki rá, és amikor kiszabadul a börtönből, határozatlan időre eltiltják a vezetéstől,  És ez nem minden, az autóját a hatóságok néhány nappal ezelőtt összezúzták, a roncsért kapott összeget pedig jótékonysági célokra ajánlják fel.

Autók egy roncstelepen

Fotó: Getty Images

Darren Fielke főfelügyelő úgy nyilatkozott, hogy erre készüljenek az utakon extrém sebességgel közlekedő autósok. „Ez egy figyelmeztetés minden autós számára, hogy felelősségteljesen vezessenek az útjainkon” – tette hozzá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top