nlc.hu
Aktuális

Szexista megjegyzés a külügy élő közvetítésében

Szexista megjegyzés hallatszott a külügy élő közvetítésében

A közzétett videót végül meg kellett vágni a durva beszólás miatt.

Élőben közvetítette a magyar–üzbég miniszteri csúcs sajtótájékoztatóját a magyar külügyminisztérium, ám Szijjártó Péter stábjának utólag meg kellett vágnia a Facebookra kikerült videót, mert valaki durva, szexista megjegyzést tett a minisztereket köszöntő konferanszié lány láttán – írja a Telex.

De megb***ám… B*szottul

– volt hallható a videó 28. másodpercében.

A magyar külügyminszter stábja nem szándékosan tette közzé a megjegyezést tartalmazó részletet, de nem vették észre maguktól, csak a kommentek hatására. Végül több óra elteltével levágták a videó elejéről a suttyó megjegyzést.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Laziz Kudratov üzbég ipari és kereskedelmi miniszter (b) sajtótájékoztatót tart Budapesten, a minisztériumban 2023. augusztus 19-én

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Laziz Kudratov üzbég ipari és kereskedelmi miniszter (b) sajtótájékoztatót tart Budapesten, a minisztériumban 2023. augusztus 19-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A külügy szóvivője, Paczolai Máté a Telex érdeklődéséről közölte: „az önök kollegái, a sajtótájékoztatóra meghívott sajtómunkások beszéltek egymás között bunkóságokat. Hogy ezt miért tették, őket kérdezzék.”

A cikk megjelenéséig az MTI és az M1 csatorna közölt saját anyagot az üzbég–magyar csúcsról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top