nlc.hu
Aktuális

A budapesti atlétikai vb első napja

Világcsúcs és bukás a célvonal előtt – Drámai pillanatok az atlétikai vb első napján

A hollandok kétszer is elestek a budapesti atlétikai világbajnokság első napján.

A budapesti atlétikai világbajnokság szombati nyitónapjának nyertese az amerikai csapat, míg vesztese Hollandia volt. 

A női 4×400 méteres vegyes váltók fináléja drámai végjátékkal zárult: az élen álló holland Femke Bol mellé felzárkózott az amerikai riválisa, Alexis Holmes. Az óriási csatában azonban a holland a célvonal előtt nyolc méterrel elesett, így az amerikai csapat futója ért első helyen a célba, méghozzá 3:08.80 perces világcsúccsal.

A holland Femke Bol (j) elesik a gyõztes amerikai váltó tagja, Alexis Holmes mellett a 4x400 méteres vegyes váltófutás döntõjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én

A holland Femke Bol (j) elesik a gyõztes amerikai váltó tagja, Alexis Holmes mellett a 4×400 méteres vegyes váltófutás döntõjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Femke Bol ráadásul a váltóbotot is elejtette, anélkül fejezte be a versenyt, ami szabálytalan, így Hollandia semmilyen érmet nem szerzett.

(A videóban a futam 4:40-től, a drámai végjáték pedig 7:30-tól látható.)

A hollandoknak ez volt szombaton a második bukásuk. Kevesebb mint félórával a váltók döntője előtt a kétszeres olimpiai bajnokuk Siffan Hassan szintén a hajrában, szintén bukás miatt veszítette el az aranyat női 10 ezer méteren, és végül az etióp Gudaf Tsegay futott be első helyen.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top