nlc.hu
Aktuális

Kilopta az alvó nő füléből az arany fülbevalót

Beszökött az ablakon, és kilopta az alvó nő füléből az arany fülbevalót

Egy hajdúhadházi nő tett bejelentést a hatóságoknál, július 8-án, és azt állította, hogy valaki álmában kilopta a füléből az arany fülbevalóját.
Villogó egy rendőrautó tetején

A furcsa bűncselekmény kapcsán a nő elmondta, hogy az ágya közvetlenül az ablak alatt van, így az elkövető alighanem egy székre állva, az ablakon keresztül fért hozzá az ékszerhez. Felébredt ugyan, amikor az incidens történt, de a tolvaj addigra kiakasztotta helyéről a fülbevalót, és elmenekült.

A rendőröknek ebből a kevés információból kellett elkezdeniük az elkövető keresését és beazonosítását. Házról házra jártak, gyűjtötték az adatokat, és mindössze egy óra alatt a látókörükbe került egy helyi fiatal, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 21 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, beismerő vallomást tett.

A nyomozás adatai szerint bement az ingatlan kertjébe, odahúzott egy széket az ablakhoz azért, hogy kényelmesen be tudjon hajolni rajta, végigpásztázta a szobát, majd a legkézenfekvőbb értéknek a sértett fülbevalóját találta. Óvatosan kiakasztotta, majd futásnak eredt.

A nyomozók kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Furcsa bűncselekmények rendszeresen előfordulnak. Emlékezzünk csak arra az esetre, amikor Németországban kellett bíróság elé állnia annak a 30 éves román férfinek, aki furcsa módszerrel próbált kirabolni egy szupermarketet.  Az eset még 2019-ben történt: a Constantin B. néven említett férfi egy társával együtt zárás előtt lépett be az üzletbe, a fején maszkkal, majd a kasszást egy játékpisztollyal megfenyegette és hozzákötözte a székéhez.

(Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top