nlc.hu
Aktuális

200 önkéntes keresi a Loch Ness-i szörnyet

200 önkéntes keresi a Loch Ness-i szörnyet

Egyszer már megpróbálták megkeresni egy hasonló, nagyszabású kutatással.

Az elmúlt 50 év legnagyobb keresésére készülnek Skóciában, hogy megkeressék a Loch Ness-i szörnyet.

A 444 azt írja a BBC nyomán, hogy mintegy kétszáz önkéntes vesz részt a szörny keresésében, akik a parton felállított kilátókból fogják figyelni a tó vizét. A kutatást a drumnadrochiti Loch Ness Center és a Loch Ness Exploration nevű önkéntes kutatócsoport szervezi.

A Loch Nessi szörny (illusztráció)

A Loch Nessi szörny (illusztráció)

Infravörös kamerákkal felszerelt drónok fognak szállni a tó felett, a felszín alatt pedig hidrofont használnak a szokatlan hangok kiszűrésére. Nem kevés helyet kell átfésülni, hiszen a tó 36 kilométer kiterjedésű és helyenként 200 méter mély. 

A szervezők szerint ez lesz a legnagyobb kutatás a szörny után, mióta a Loch Ness-i Nyomozó Iroda 1972-ben kísérletet tett a szörny megtalálására. A hétvégi keresést online is közvetíteni fogják.

A szörnnyel kapcsolatban a mai napig megjelennek hírek, 2021-ben egy amerikai nő, Kalynn Wangle január 11-én az Urquhart-öböltől közvetítő webkamerán fedezte fel a szörnyet: a félhomályban egy V-alakú kiemelkedést vett észre a vízben, ami állítása szerint legalább három méter hosszúságú lehetett. A jelenség néhány másodpercig volt látható, mielőtt eltűnt a vízben. A nő a felvételek többszöri visszanézése után teljesen biztos benne, hogy a szörnyet látta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top