nlc.hu
Aktuális

Videó: közutasok segítettek világra egy borjút

„Nyomjad, boci!” – Közutasok segítettek világra egy borjút Törökszentmiklósnál

Munka közben vették észre a közutasok, hogy az egyik tehénnél beindult az ellés, így nem késlekedtek, hanem profin világra segítették a borjút.
A Magyar Közút munkatársai világra segítenek egy borjút Törökszentmiklósnál

Nem mindennapi dolognál bábáskodtak a közútkezelő munkatársai csütörtökön. A kisújszállási mérnökség brigádja Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkákat, amikor az út szélén megláttak néhány tehenet, és észrevették, hogy egyiküknél beindult az ellés.

Mivel a brigád tagjai közül négyen is tartanak vagy tartottak szarvasmarhákat, látták, hogy ez a borjú láthatóan nem fog világra jönni saját erőből. Ezért szóltak a tehén gazdájának, és közben szakszerűen elkezdték világra segíteni a borjút – számolt be az esetről a Magyar Közút az Instagramon, és videót is közöltek az ellésről.

Végül sikeresen világra jött a kis üsző, akit L3-nak neveztek el – az ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a közútkezelő belső nyilvántartási rendszerében.

A bocit anyukája azonnal kezelésbe vette, hogy minél előbb megszáradjon, szerencsére anya és borja is jól vannak.

Úgy tűnik, a közutasoktól nem áll távol, ha állatokon kell segíteni: korábban Egerben mentettek csatornába szorult kiskacsákat.

(Kiemelt kép: Instagram/Magyar Közút)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top