nlc.hu
Aktuális

Vihar a Dunántúlon

Nagyon megtépte a vihar a Dunántúlt

Kidőlt fák, elárasztott pincék – sok gondot okozott a vihar a Dunántúlon.

Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak a hétfő este érkezett vihar a Dunántúlon. Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, járdákra, kerítésekre és vezetékekre.

Sötét felhők az égen vihar előtt

Nagy vihar volt hétfő este (Fotó: Unsplash)

Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák. Akadnak olyan esetek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához, valamint ingatlanokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

A katasztrófavédelem közleménye szerint Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyét is érinti a viharos időjárás. A bejelentések folyamatosan érkeznek, a vármegyék tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán.

A kiderul.hu azt írja, hogy kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magas szintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen valószínű zápor, zivatar, néhol heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A Dunántúlon az északi, Kelet-Magyarországon a délies szél lesz élénk, olykor erős zivataroktól függetlenül is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul, de az Északnyugat-Dunántúlon csak 22, 25 fok lesz, míg Szabolcsban és a Hajdúságban 34, 37 fok is lehet. Késő estére 15 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top