nlc.hu
Aktuális
Megszűnik Siófokon a DRV-strand az Ezüstparton.

Megszűnik a népszerű siófoki szabadstrand – eladja a telket az állam

Az állam a siófoki önkormányzat kérése ellenére is eladja a Bahart telkét Siófok közepén és a DRV strandot az Ezüstparton.

Egykori telephelyének nagy részét eladja a Bahart Siófokon – erről született döntés a Bahart közgyűlésén. A Vitorlás utcai körforgalomnál lévő telket Siófok városa bérelte a hajózási társaságtól, hogy

ingyen parkolhassanak a helyiek és a turisták.

Nekünk a Balaton...

A szavazáson dr. Lengyel Róbert független polgármester nemmel voksolt e telekeladásra, ami nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést. 88 százalék volt az igen voksok aránya – írja a Siófok. A Bahartra néhány éve vetett szemet az állam, Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk. Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk.

– mondta a leszavazott városvezető. A városközpont ingyenes parkolójának megszűnésénél is

nagyobb felháborodást fog viszont okozni

az, hogy tovább csökken Siófok ingyenesen használható strandjainak területe is. Az Ezüstparton most egy olyan Dunántúli Regionális Vízmű, azaz DRV-ingatlant fog elárverezni az állami vagyonkezelő, amit eddig ugyancsak Siófok bérelt és szabadstrand volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top