nlc.hu
Aktuális

Farongálás Siófokon

Farongálás Siófokon: belefúrnak a fákba és gázolajjal töltik meg a lyukakat

Sajnos nem lehet minden fa mellé rendőrt állítani.

Újabb parti fagyilkosságokat fedezett fel Siófok polgármestere és munkatársai. Az élő kisebb fák kifűrészelése/törése és a nagyobb fák tövének valamilyen vegyi anyaggal történő locsolása mellett, ismét megjelent a fatörzsek megfúrásának a módszere is. Siófok polgármestere azt is hozzátette bejegyzésében, hogy van, hogy „csak” több helyen bele fúrnak az élő törzsbe, van, hogy biztosabbra akarnak menni és a keletkező lyukakat gázolajjal le is öntik – számol be róla az Infostart.

Ezúttal három, egyébként egészséges fa esett áldozatul ezüstparti szakaszon. A városvezető szerint a siófoki 17 kilométernyi partszakasz sok szegletében vandálkodtak, de elsősorban is az épülőfélben lévő, illetve új építésű épületek előtti parti részek vannak a veszélyben.

A polgármester azt is írta, sajnos nem lehet minden fa mellé rendőrt állítani, és a térfigyelő kamera sem megoldás, miután kapucnit viselnek a tettesek.

Ezzel együtt dolgozunk azon, hogy legyen tettenérés, és ha lesz, minden törvényes eszközzel elfogunk járni az érintettekkel szemben

 

 – emelte ki a polgármester.

2018-ban is előfordult hasonló eset. Akkor azt hitték a siófoki lakosok, hogy vegyszerrel pusztítják a fákat, de csak túl sokan pisiltek a tövükbe.

Tavaly Csopakon rongáltak meg egy 80 éves tölgyfát.

futás a siófoki balaton-parton

Siófok, part (Fotó: MTI/Katona Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top