nlc.hu
Utazás

Körbefűrészelték Csopak 80 éves tölgyfáját

Valaki körbefűrészelte a csopaki strand 80 éves tölgyfáját

A csopaki önkormányzat feljelentést tett, és jutalmat ajánlott annak, aki be tudja azonosítani a tölgyfa megrongálóját.
A montázson a csopaki tölgyfa körbefűrészelt törzse és távolról a fa a strandon

Valaki az éj leple alatt körbefűrészelte a csopaki strand legidősebb fáját, egy 80 éves tölgyet szerdára virradó éjjel – közölte a Facebookon Ambrus Tibor, Csopak polgármestere.

„A felháborodás nem egészen jó szó arra, amit egy jó érzésű ember ennek láttán érez. Értetlenség, undor, fájdalom borítja el az értelmetlen, önző pusztítás láttán. És persze reménykedünk, hogy ilyenkor is lesznek harcias természetvédők! Hogy nem csak addig tart a természet védése, ameddig nem zavarja a kilátást egy fa! Hogy nem csak addig vagyunk természetvédők, amíg nem ütközik az egyéni érdekeinkkel a természetvédelem!” – fogalmazott a polgármester.

Mint írja, a fa értéke a Magyar Faápolók Egyesületének számítása szerint több mint 25 millió forint. Az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett a rongálás miatt, és 250 ezer forint jutalmat ajánlott fel annak, aki felismeri és azonosítani tudja a képen, videófelvételen szereplő alakot:

 

Ez az ember egyértelműen bűncselekményt követett el. Nemcsak egy fa, egy élő, lélegző lény, hanem az egész közösség ellen.

– írta Ambrus Tibor.

Idén tavasszal egy idős asszony kivágott egy hatalmas tiszafát Nagykőrösön, mert nem látta tőle, hogy kik állnak a buszmegállóban.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Facebook/Ambrus Tibor) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top