Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Teljesen tönkretették a meseszép pipacsmezőt a szelfiző turisták

A dél-kaliforniai „szupervirágzás” annyi embert csábított a környékre, hogy kilométeres dugók alakultak ki az autópályán.

Teljesen tönkretették a dél-kaliforniai Walker kanyon tündérszép pipacsmezejét a felelőtlen, szelfire éhes turisták – írja a 444.hu.

A dél-kaliforniai szurdokban nagyjából tízévente egyszer van „szupervirágzás”: ilyenkor színpompás vadvirágok árasztják el a kopár kanyont. Köztük élénk narancssárga kaliforniai pipacsok, amelyek időről időre bámészkodók ezreit csábítják a környékre.

Fotó: Unsplash

A természetbarátok eddig többé-kevésbé fegyelmezetten, a kijelölt ösvényeken sétálva csodálták a nem mindennapi látványt. Idén azonban minden megváltozott: a kanyont Insta-sztárok, influenszerek és szájtáti kíváncsiskodók szállták meg, akik a „tökéletes képet” hajszolva teljesen letaposták a védett virágokat. A lap azt írja, volt olyan influenszer, aki a szponzora kedvéért még egy mobil ruhásszekrényt is felállított a védett területen, csak hogy át tudjon öltözni a fizetett posztokhoz.

A páratlan természeti jelenség annyi embert vonzott a környékre, hogy a közeli kisváros, Lake Elsinore vezetése kénytelen volt vészhelyzetet kihirdetni. A városka alig egyórányi autóútra fekszik Los Angelestől, ahonnan olyan sokan indultak útnak, hogy kilométeres dugók alakultak ki a kanyonhoz vezető autópályákon, több baleset is történt.

A virágzás előtt és után készült felvételek remekül mutatják, mit hagytak maguk után a látogatók:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What a difference in TWO WEEKS! . . . I had a hard time walking through walker canyon for the second time this superbloom. Besides the crazy amount of people, I could see how much it had changed in just two weeks. I had a chance to talk to a ranger who told me that while the poppies are on the way out, people have already caused “so much damage.” He blames Instagram... which was hard to hear because I found out about the poppies through a personal friend’s Instagram account two years ago. I’m not sure who/what is the cause and if anything can be done... I will say that I definitely blame the people picking the poppies, sitting in the poppies, and totally disregarding the rules...two years ago when the crowds were way way way less, I still saw people laying in the poppies on the side of the trail and trash scattered around. I just wish I had more answers on what could be done. . . @bankofthewest #capturethechange #contest #superbloom2019 #walkercanyonpoppies #lakeelsinore #superbloom #california #adventureoutside #optoutside #socal #rei #hikecalifornia #hike #apoppylypse #poppyfields #walkercanyon #nopoppieswereharmed #nowildflowerswereharmed #imeantheywereobviouslybutnotbyme #capturethechange #contest

@ worldsokayesthiker által megosztott bejegyzés,

Címlap

top