Szabadidő

Teljesen tönkretették a meseszép pipacsmezőt a szelfiző turisták

A dél-kaliforniai „szupervirágzás” annyi embert csábított a környékre, hogy kilométeres dugók alakultak ki az autópályán.

Teljesen tönkretették a dél-kaliforniai Walker kanyon tündérszép pipacsmezejét a felelőtlen, szelfire éhes turisták – írja a 444.hu.

A dél-kaliforniai szurdokban nagyjából tízévente egyszer van „szupervirágzás”: ilyenkor színpompás vadvirágok árasztják el a kopár kanyont. Köztük élénk narancssárga kaliforniai pipacsok, amelyek időről időre bámészkodók ezreit csábítják a környékre.

Fotó: Unsplash

A természetbarátok eddig többé-kevésbé fegyelmezetten, a kijelölt ösvényeken sétálva csodálták a nem mindennapi látványt. Idén azonban minden megváltozott: a kanyont Insta-sztárok, influenszerek és szájtáti kíváncsiskodók szállták meg, akik a „tökéletes képet” hajszolva teljesen letaposták a védett virágokat. A lap azt írja, volt olyan influenszer, aki a szponzora kedvéért még egy mobil ruhásszekrényt is felállított a védett területen, csak hogy át tudjon öltözni a fizetett posztokhoz.

A páratlan természeti jelenség annyi embert vonzott a környékre, hogy a közeli kisváros, Lake Elsinore vezetése kénytelen volt vészhelyzetet kihirdetni. A városka alig egyórányi autóútra fekszik Los Angelestől, ahonnan olyan sokan indultak útnak, hogy kilométeres dugók alakultak ki a kanyonhoz vezető autópályákon, több baleset is történt.

A virágzás előtt és után készült felvételek remekül mutatják, mit hagytak maguk után a látogatók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top