nlc.hu
Aktuális

Nem kérte előzetes letartóztatása megszüntetését az Árpád hídi gázoló

Elképesztő döntést hozott az Árpád hídi gázoló

A 33 éves Árpád hídi gázoló további három hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad.

Börtönben marad az férfi, aki egy szabályosan közlekedő biciklis halálát okozta az Árpád híd járdáján még július elején – írja a Magyar Nemzet. A gyanúsított nem fellebbezett az elsőfokú bíróság végzése ellen, emiatt az véglegessé vált.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya arról értesítette

Megbilincselt férfi keze

Megbilincselt férfi keze (Fotó: Pexels)

a lapot, hogy jogerőre emelkedett a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) döntése az Árpád hídi gázoló letartóztatásának meghosszabbítása ügyében. A törvényszékre megérkezett a büntetés-végrehajtási intézetből a gyanúsított írásbeli nyilatkozata, miszerint nem kíván fellebbezni. Az elsőfokú bíróság néhány hete rendelte el a letartóztatás meghosszabbítását negyed évvel.

Július elsején éjjel fél egy után nem sokkal egy spontán kialakult „verseny” során egy Mercedes és két BMW jelentősen átlépte a megengedett sebességet a Róbert Károly körúton. A Mercedes haladt elöl, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött és a szalagkorlátba csapódott. A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után meghalt.

A Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt.

A 33 éves férfi beismerte, hogy gyorsan ment, de tagadta a versenyzést a vallomásában. Most halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top