nlc.hu
Aktuális

Medvekamerán keresztül kért segítséget a bajba jutott túrázó

Medvekamera mentette meg egy túrázó életét

A kiránduló férfi a kamera elé állva, az élő internetes közvetítésben kért segítséget. Szerencsére volt, aki éppen nézte a videófolyamot.
Bajba került túrázó a medvekamera előtt az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban

A Katmai Nemzeti Parkban működő webkamerának köszönhetően mentettek meg egy bajba jutott túrázót Alaszkában.

A webkamerát a barnamedvék kedvelt területén helyezték el még évekkel ezelőtt, és a közvetítés éjjel-nappal követhető az interneten. Elszánt természetbarátok aztán a napokban észrevettek valami szokatlant a felvételeken:

egy zilált külsejű, az időjárás miatt megviseltnek tűnő túrázó besétált a kamera elé, és segítséget kért.

A képsorok szemtanúi szerencsére nem tétlenkedtek, és szóltak a nemzeti parknak, hogy a Dumpling-hegyen egy kétségbeesett túrázó kért segítséget a kamerán keresztül.

A nemzeti park kutató- és mentőcsapatot küldött a túrázó felkutatására, mert a férfi szeles, esős és rossz látási viszonyok között ragadt – mondta a nemzeti park szóvivője, Cynthia Hernandez. A parkőrök néhány órával később sértetlenül megtalálták a túrázót, és biztonságba helyezték.

Óriási szerencse, hogy amikor a férfi beállt a kamera elé, voltak, akik éppen figyelték a közvetítést, hiszen legfeljebb egy-két tucat néző szokott lenni. Aznap nagyon rossz volt az időjárás a hegyen, arrafelé nem igazán van olyan hely, ahová be lehet húzódni, és nincs térerő sem.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki volt a túrázó, és hogyan került bajba.

(Guardian)

(Kiemelt kép: X/explore.org)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top