nlc.hu
Aktuális

Haier  I-Pro Series 5 elöltöltős mosógép teszt

Csendes, akár az álom – teszteltük a Haier I-Pro Series 5 elöltöltős mosógépét

A ruhán lévő címkét beolvasva javasolja a mosási programokat, víz nélkül is képes felfrissíteni a ruhát, és önmagát is fertőtleníti. Ilyen egy okos és hatékony mosógép!

Két dolog bosszant, ha mosógépről van szó. Az egyik, ha annak ellenére, hogy jól beállítottuk, túlságosan hangos, a másik pedig az, amikor teljesen feleslegesen csak nyomja és nyomja magába a vizet.

Így az első, amiért azonnal beleszerettem a Haier  I-Pro Series 5 elöltöltős mosógépbe, az a végtelen csendessége. Igen, az az ember vagyok, aki ha beleszeret valamibe (legyen az egy film, vagy egy sampon), rögtön utánaolvas a neten, hogy többet tudjon meg az adott dologról. Így viszont már tudom; a csendesség annak köszönhető, hogy a gépet Direct Motion motor hajtja, kiemelkedő megbízhatóságot és rendkívül halk működést biztosítva. 

Sok funkció EGYSZERŰEN elmagyarázva

Beszéljünk kicsit a tisztaságról is! Nemcsak a mosószertől függ, hogy egy ruha mennyire lesz tiszta és friss, hanem a mosógépen is múlik. Ennek a háztartási gépnek nagy előnye, hogy az általa produkált tisztaság professzionális szintű. Persze nem árt, ha mindenekelőtt megismerjük, majd kiválasztjuk a megfelelő mosási opciót.

Az útmutató segített például abban, hogy tudjam, a pamut ruhák számára kialakított program milyen funkciókat tartalmaz. De emellett az is egyértelműen le van vezetve benne, hogy ehhez az alap programhoz milyen pluszfunkciókat adhatok még hozzá. Ráadásul a leírásnak köszönhetően szintén már kézenfekvő volt az is, hogy meddig növelhetem, vagy éppen csökkenthetem adott programon belül a hőmérsékletet, valamint kiválaszthatok-e hozzá extra öblítést és szükséges-e egyáltalán bekapcsolnom a gőzölés funkciót, vagy az már benne van az alap programban. Mindez átláthatóan, egyszerűen. Az intelligens I-Time funkció segítségével pedig finomhangolhattam a mosás időtartamát a saját igényemnek megfelelően.

Így marad tiszta a gép

Havonta legalább egyszer kiveszem a mosógépemből a mosószerfiókot, alaposan kimosom, sikálom, fertőtlenítem, szárítom. Majd jön a dob körüli gumi, és maga az ajtó… Lássuk be, 2023-ban már nem ezt várná az ember. Szóval tényleg megörültem, amikor a Haier gépét teszteltem, mert azon túl, hogy a ruhák tiszták és frissek lettek, maga a gép is antibakteriális (ABT®)  kezelést kapott. Ez pedig megvédi a mosógép legkényesebb felületeit és területeit, köztük a mosószerfiókot és a nyílászáró tömítést a penészgombáktól és a baktériumoktól. A mosási ciklus ennek köszönhetően 99 százalékkal higiénikusabb. Nekem pedig időt spórol azzal, hogy nem kell havonta sikálnom és fertőtlenítenem a gépet.

Haier  I-Pro Series 5 elöltöltős mosógépA terhelhetőséggel sincs gond

Meg kell említenem, hogy a mosógép nagy kapacitású, vagyis programtól függően, akár 8 kilóig is terhelhető. Nekem ez szintén hatalmas segítség volt, mert általában hétvégén mosok, nagyobb mennyiséget. Ráadásul egy héten legalább kétszer (de inkább háromszor) ágyneműhuzatot cserélek, így bőven összegyűlik a szennyes a hét utolsó napjaira. De ennek a mosógépnek nem okozott problémát ez a mennyiség. A fehér ruhák még fehérebbek lettek, az esetleges foltok pedig eltűntek.

Ez annak köszönhető, hogy a kiválasztott mosási program megkezdése előtt a gépben lévő súlyautomatika pontosan kiszámítja a mosandó szennyes súlyát, és beállítja a mosási ciklus időtartamát (ezt lehet manuálisan módosítani), illetve a felhasználandó víz mennyiségét. 

A ruhának is jár a felfrissülés

A mindennapok során könnyen előfordulhat olyan eset, amikor egy ruhát csupán 2-3 órára viselünk. Koszosnak nem koszos ugyan, mégis frissen szeretnénk felvenni akár már másnap. Erre a régi mosógépemen csak a „gyors” öblítést tudtam használni, amely egyetlen ruha öblítésének az esetében igazán luxus. Ezen a mosógépen viszont elérhető a refresh funkció, amely hatékonyan és innovatív módon frissíti fel ruhát. Hogy hogyan? Nos, mikrogőz technológia segítségével eltávolítja a kellemetlen szagokat, a finom port, valamint az allergéneket, miközben csökkenti a gyűrődéseket is. Teszi ezt mosószer és víz használata nélkül! 

És itt jön a képbe a vízigény. Hiszen a refresh funkciónak köszönhetően megúsztam az egyruhás öblítést. De a Haier  I-Pro Series 5 nemcsak ilyen módon spórolja meg nekünk a vizet! Pusztán csak annyit fogyaszt, amennyi az adott programhoz, valamint az adott ruha mennyiségéhez valóban szükséges.

Azt viszont javaslom, hogyha a melegben beleizzadsz egy ruhába, akkor függetlenül attól, hogy mennyi ideig viselted, öblítsd, vagy inkább mosd ki! Nekem nem volt elég a refresh funkció. 

Okoska

Nem túlzás kijelenteni, hogy ez a mosógép valóban remek okosfunkciókkal rendelkezik. Miután letöltöttem a hOn applikációt a telefonomra, a wifim segítségével összekapcsoltam azt a géppel. Így pedig olyan további funkciókat próbálhattam ki, mint például a WashingLens ruhacímke-beolvasás, amelynek lényege, hogy a gép az adott ruhához kifejezetten azt a programot használta, amit annak a címkéje javasolt. Az azonos mosási szimbólumokkal ellátott ruhákból létrehozta a saját „online” gardróbomat, így ennek megfelelően csoportosíthattam a nagymosást is. Ez például az ágyneműk, valamint a fehérneműk esetében is jól jött.

Segítségemre volt abban is, hogy ne a neten kelljen kutakodnom egy adott folt eltávolítása után, de tanácsot adott arra vonatkozóan is, hogy milyen típusú mosószert (és mennyit!) használjak a mosandó ruháimhoz.

Haier  I-Pro Series 5 elöltöltős mosógépA kedvencem mégis a kivilágított dob volt. Szeretek ránézni a mosásra, látni akarom a folyamatokat, és azt is, hogy amikor kiszedem a teregetni való ruhákat, akkor nem hagytam-e valamit a dobban. Mert bizony előfordul, hogy egy zoknit háromszor is kimosok…

Sok videót láthatunk arról, hogyan képzelték a 60-es, 70-es években élő emberek a jövő konyháját, vagy fürdőszobáját. Nem tudom, hogy milyen mosógépet álmodtak meg ennek a kornak, de az biztos, hogy ezt ők is imádnák.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top