nlc.hu
Aktuális

Felkészületlen diszpécser fogadta a segélykérő hívást a 112-n.

Nem tudta a 112 diszpécsere, melyik megyében van Szeged

Lát rajta verejtékcseppet? - kérdezte a 112 diszpécser a fuldoklót mentő férfitől.

Egy szegedi horgász élete kockáztatásával ugrott a Tiszába egy valószínűleg öngyilkosságot tervező nő után. A dolog egy híd alatt történt, ott ahol sok a veszélyes örvény. Fodor László ma sem gondolkodna, hogy segítsen-e, de az kissé elkeserítette, hogy nem segített neki senki és a 112 is véleményes felkészültséggel állt a dologhoz.

Nem tudta a 112 diszpécsere, melyik megyében van Szeged

Szegeden, a Belvárosi híd lábánál horgászott Fodor,

amikor tőle tíz méterre egy 40-50 év közötti nő ült le a folyópartra, majd elkezdett belegyalogolni, a híd alatt.

“Gondoltam, biztos csak lehűti magát, még fel is húzta a farmerruhája alját” mondta a Blikknek a horgász.

A nő ezután előre vetette magát, arccal a víznek, széttárta a kezeit, hagyta, hogy elkapja a Tisza. Mivel örvényes helyen tette ezt, Fodor tudta, hogy nagy baj lehet a dologból. A horgász jobb kezében telefonját tartva hívta a 112-őt, miközben begázolt a folyóba, hogy előbb tudja elkapni a nőt, mint az első örvény. Bár a nő többször is elmerült, még sikerült megfognom a ruhájánál fogva, a part felé húztam, egészen a kövekig, ahol már négykézlábra tudott állni – folytatta az életmentő.

Hörgött, fulladozott, öklendezett, rengeteg vizet nyelhetett.

Nem éreztem rajta alkoholszagot, tudatánál volt, de nem mondta el, mi volt a szándéka ezzel az extrém fürdéssel.

Nem tudta a 112 diszpécsere, melyik megyében van Szeged

Fodor László az életmentés közben végig telefonos kapcsolatban volt a 112-es központ  diszpécserével, aki nem tudta beazonosítani, honnan kér segítséget. Nem ismerte Szegedet, nem tudta, melyik megyéhez kapcsolja a vészjelzést. Végül tényleges segítséget kapott, de az információáramlásra jellemző, a 112 által kapcsolt mentők

azt kérdezték tőle, lát-e verejtékcseppet a sérültön.

Bár a helyszínre érkező rendőrök és orvosok megköszönték amit tettem, bennem ott maradt a tüske, hogy mi van, ha a 112 miatt késik a mentés és emiatt a nő meghal? – kérdezte Fodor László.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top