nlc.hu
Aktuális

A nagykanizsai kórház főorvosa vesztegetés miatt került őrizetbe,

Alkohol- és drogproblémáik diszkrét kezelése miatt fizettek százezreket celebek egy kórházban

A nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán kaphatott VIP-ellátást több híresség.

VIP-ellátást kaphattak több százezer forintos kenőpénz fejében a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán azok, akik titokban akarták tartani betegségüket. Egy főorvost és hat másik embert hallgattak ki vesztegetés miatt gyanúsítottként. Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő, ismert pácienseknek előre kellett fizetniük– írja az rtl.

Alkohol- és drogproblémáik diszkrét kezelése miatt fizettek százezreket celebek egy kórházban

A főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került

és a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indítottak nyomozást egy nagykanizsai kórház vezető főorvosa ellen, amiért akár évekre is rács mögé kerülhet. A gyanú szerint a főorvos magánbetegei számára a kórház pszichiátriai VIP-szobájában

az állami ellátás keretei közt, jogosulatlanul biztosított

diszkrét ellátást. Páciensei el akarták kerülni a nyilvánosságot. Cserébe az orvos jelentős összegeket kért a betegeitől – mondta Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvivője. Gyanú szerint a 62 éves osztályvezető-főorvosnak egy budapesti férfi és egy nő közvetítette a pácienseket. Nekik utalták a kért összegeket, amiből az orvosnak ők utalták tovább az elvárt pénzt. Az orvos rendszeresen családtagjai számlájára kérte az összegek átutalását. A rendőrök a házkutatásokon iratokat, telefonokat, számítógépeket és

22 millió forintot is lefoglaltak.

A két közvetítőt vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki, négy pácienst pedig azért, mert fizettek az ellátásért. A bíróság tájékoztatása szerint a főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került, nem hagyhatja el a várost. Információink szerint a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban. Vesztegetés elfogadása miatt kell majd felelnie, amiért akár évekre is rács mögé kerülhet. Az RTL Híradó szerint olyan ismert emberek vehették igénybe az ellátást, akik alkohol- és drogproblémával küzdenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top